Κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια στην υγεία


Η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Λάρισας, που αποτελείται από το ΕΚΝΛ, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, οργανώνει κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια στην υγεία, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 8 το πρωί στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με αιτήματα:

  • Να καταργηθούν άμεσα τα χαράτσια των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και κάθε πληρωμή στα απογευματινά ιατρεία.

  • Να καταργηθεί το χαράτσι του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φάρμακα.

  • Να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών για εξετάσεις. Καμία περικοπή στα φάρμακα και τις δαπάνες. Κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες. Να καταργηθούν οι εισφορές για τον κλάδο υγείας από όλους τους ασφαλισμένους.

  • Να χρηματοδοτηθούν γενναία τα δημόσια Νοσοκομεία τα Κέντρα Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας σε όλες τις βαθμίδες με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν επαρκώς τα δημόσια Νοσοκομεία, Κ.Υ και τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

  • Να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί καμία μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κ.Υ. Όχι στις απολύσεις, κινητικότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού. Όλες οι δημόσιες μονάδες Π.Φ.Υ να αξιοποιηθούν, να αναπτυχθούν και να ενταχθούν στο ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

  • Να γίνουν δημόσια Κέντρα Υγείας σε συνοικίες της Λάρισας (Φιλιππούπολη, Αβέρωφ, Ν. Σμύρνη, Γιάννουλη, ΤΕΙ).

Προηγούμενο άρθρο Παράταση υποβολής αιτήσεων ανέργων του Δήμου Ελασσόνας στο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ελασσόνας ο Απ. Βάλλας