Παιδικό πάρτυ, συναυλία και φιλανθρωπικό μπαζάρ την Κυριακή στην Πλατεία Ταχυδρομείου


Κορυφώνονται την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας με φορείς της πόλης στην Πλατεία Ταχυδρομείου κι έχουν στο επίκεντρο τους το παιδί.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Τετάρτη όπου οι Άγιο – Βασίληδες με τα ξωτικά τους τριγυρνούν στο εμπορικό κέντρο της πόλης, διασκέδαζουν μικρούς και μεγάλους και μοιράζουν τα «μαγικά» χαρτάκια για την κλήρωση 12 ποδηλάτων.

Η μεγάλη γιορτή στην Πλατεία Ταχυδρομείου μπροστά από την Ιατρική Σχολή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί υπό τους εορταστικούς ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας και τα χορωδιακά σχήματα του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν ένα πλούσιο εορταστικό ρεπερτόριο με Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες και Κάλαντα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει ένα ξέφρενο παιδικό πάρτυ. Τα παιδιά θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα συμμετάσχουν σε ομαδικά παιχνίδια και οι Άη Βασίληδες με την σειρά τους θα μοιράσουν δώρα σε όλα τα παιδιά και θα φωτογραφηθούν με μικρούς και μεγάλους.

Ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο και στο Πνεύμα των Άγιων Ημερών θα πραγματοποιείται μία πρωτότυπη και σημαντική εκδήλωση με τίτλο «Το παιδί ζωγραφίζει για το παιδί» με στόχο την ενίσχυση των παιδιών της Λάρισας που νοσούν από νεοπλασματικές ασθένειες.

Μαθητές όλων των βαθμίδων, των σχολείων της Λάρισας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργήσουν με αγάπη μια ζωγραφιά που στη συνέχεια θα δώσει χαρά και δύναμη σε κάποια άλλα παιδιά που μάχονται για την ζωή.

Στο Χριστουγεννιάτικο Bazzar, που θα ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής, θα εκτίθενται και θα πωλούνται έναντι συμβολικού τιμήματος οι ζωγραφιές των μαθητών και τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές παθήσεις «ΙΑΣΩ» που δίνουν καθημερινά έναν σκληρό αγώνα για να κερδίσουν την ίδια τη ζωή.

Σε δηλώσεις της η κ. Καραλαριώτου τόνισε: «Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να συμμετάσχουν και να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, να παίξουν και να διασκεδάσουν στο παιδικό πάρτυ, να πάρουν μέρος στην κλήρωση των 12 ποδηλάτων αλλά και να ενισχύσουν τον Σύλλογο «Ιασώ» και τα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις αγοράζοντας μία ζωγραφιά. Όσα παιδιά το επιθυμούν μπορούν να φέρνουν τις ζωγραφιές τους στον χώρο ακόμη και την ίδια μέρα για να πωληθούν και να ενισχύσουν τον σύλλογο «Ιασώ». Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε για το παιδί, το κάθε παιδί που έχει ανάγκη την αγάπη και τη βοήθειά μας. Αυτές οι γιορτές είναι η ευκαιρία να ξεφύγουμε από το «εγώ» και να εστιάσουμε στο «εμείς».».

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας, τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Θεσσαλίας, τις «Φίλες της Αγάπης» και τον Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «ΙΑΣΩ».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Φέτα, δάνεια, βοσκότοποι ανέδειξαν οι κτηνοτρόφοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Επόμενο άρθρο Στο Ειδικό Σχολείο Αγ. Αναργύρων Αγοραστός - Καραλαριώτου