Πανελλαδική σύσκεψη των «αγροτικών μπλόκων» στη Λάρισα


Ευρεία σύσκεψη των Συντονιστικών Επιτροπών των Μπλόκων όλης της χώρας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας μετά από πρόσκληση του Μπλόκου Νίκαιας.

Τα προβλήματα της αγροτιάς οξύνονται και θα γίνουν ακόμη χειρότερα το επόμενο διάστημα με το άνοιγμα λογιστικών βιβλίων το νέο έτος που σημαίνει φόρος επιτηδεύματος 640€, αμοιβές λογιστών σε μηνιαία βάση, φορολόγηση 13% από το πρώτο ευρώ. Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την φορολόγηση στην γη και τα σπίτια, ακόμη ένα μεγάλο χαράτσι για τους αγρότες. Έχουν ξεκινήσει ήδη δίκες για χρέη των αγροτών και εκτιμάμε ότι το επόμενο διάστημα με πρόσχημα τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια της πρώην ΑΤΕ θα ξεκινήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί χωραφιών και σπιτιών. Το κόστος παραγωγής και ζωής συνεχώς αυξάνεται και την ίδια στιγμή οι τιμές είναι χαμηλές, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και προβλήματα στην καταβολή χρημάτων από επιδοτήσεις, επιστροφή ΦΠΑ και πετρελαίου.

Η νέα ΚΑΠ 2015-2020 βάζει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, μειώνει δραστικά τις επιδοτήσεις σε μια σειρά βασικά προϊόντα, θα συγκεντρώσει πιο γρήγορα την γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρήσεων οδηγώντας στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση χιλιάδες αγροτικά νοικομυριά.

Την σύσκεψη θα την απασχολήσουν τα παραπάνω προβλήματα και ακόμη περισσότερα και το βασικό θέμα θα είναι η οργάνωση του αγώνα και των διεκδικήσεων της αγροτιάς ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην καλλιέργεια, να αξιοποιήσει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να παράγει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον λαό μας και πρώτες ύλες για την βιομηχανία.

Ο συλλογικός αγώνας, σε κοινή δράση και συμμαχία με τα ταξικά εργατικά σωματεία, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών είναι μονόδρομος για την διεκδίκηση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Προηγούμενο άρθρο 46 ωφελούμενοι Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Στη Λάρισα διεξήχθη το διασυλλογικό πρωτάθλημα σκάκι