Κλιμάκιο της Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων περιόδευσε στη Λάρισα


Κλιμάκιο οικονομολόγων της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ» πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής περιοδεία στη Λάρισα, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στο ΟΕΕ που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Θανάση Κουτσοκέρα, Παναγιώτη Νταή και Σταύρο Κελεσίδη επισκέφτηκε τις εφορίες στη Λάρισα, παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης και επισήμανε ότι: «Η ώρα των εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο έφτασε, μαζί και η ώρα της δικής μας ευθύνης. Η πρότασή μας έχει πολιτικά αλλά όχι κομματικά χαρακτηριστικά και βασικό στόχο την συμμετοχή νέων οικονομολόγων από όλους τους κλάδους που γνωρίζουν ποιές είναι οι ανάγκες των συναδέλφων.

Παλεύουμε για ένα Επιμελητήριο που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να αποκρούσει την επίθεση που δεχόμαστε, μακριά από τις επικίνδυνες λογικές της πιστοποίησης. Ένα Οικονομικό Επιμελητήριο, που:

Θα παλέψει για την κατάργηση του Ν.3919/11 και των εφαρμοστικών του Μνημονίου, που διέλυσαν το επάγγελμα του λογιστή – φοροτέχνη.

Θα προχωρήσει άμεσα στη παραγωγή θέσεων και θα παλέψει για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των οικονομολογικών επαγγελμάτων.

Θα προστατέψει τα μέλη του από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από τους κάθε λογής παράνομους «οικονομολόγους» ή «λογιστές».

Θα οργανώσει τη λειτουργία του με μόνιμες ομάδες εργασίας για κάθε επαγγελματικό κλάδο.

Θα διεξάγει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια, με ειδική μέριμνα στους άνεργους και τους νέους συναδέλφους.

Θα συντονίσει τη δράση του με άλλα Επιμελητήρια και φορείς που δέχονται ανάλογη επίθεση.

Θα αγωνιστεί για τη θεσμοθέτηση Γενικών Συνελεύσεων των σε επίπεδο Νομού ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκφρασης άποψης συμμετοχής και δραστηριοποίησης των μελών του Επιμελητηρίου.

Καλούμε όλα τα μέλη του Ο. Ε. Ε. να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου. Να πάψουμε να είμαστε απλοί παρατηρητές στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον μας. Για να μπορέσουμε επιτέλους να αποκτήσουμε φωνή και παρουσία μέσα στο Ο. Ε. Ε ώστε να ανακοπεί ο κατήφορος, η ισοπέδωση και η αποδόμηση του επαγγέλματός μας. Να αποκτήσουμε φωνή και υπόσταση στη κοινωνία», κατέληξαν οι οικονομολόγοι.

Προηγούμενο άρθρο Βρέθηκαν μαχαίρια στις φυλακές Λάρισας
Επόμενο άρθρο Ο Λ. Μακρής για την κινητικότητα στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας