Συνάντηση με τους βουλευτές Λάρισας για τον Κοκκινοπηλό ζητά το Δίκτυο Περραιβία


Το θέμα των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού και τη μετατροπή τους σε ένα δυνατό αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου , με την λειτουργία τους ως Πρότυπου Ορειβατικού Κέντρου και Κέντρου Εκπαίδευσης Αθλητών Βουνού, επανέφερε το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” με επιστολή του στις 2 Ιουλίου 2013 προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντ. Σαμαρά ,προς όλους του Βουλευτές του Ν. Λάρισας στις 30/7/2013 .

 

Για τον λόγο αυτό ,πέντε μήνες μετά, το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,που είναι η Παγκόσμια, Ομοσπονδία των Συλλόγων της περιοχής Ελασσόνας (70 Σύλλογοι) ,εκφράζει την απογοήτευσή του και την έντονη δυσαρέσκεια και ενόχλησή του ,για την έλλειψη ενδιαφέροντος από τα θεσμικά όργανα και για την μη διευθέτηση του θέματος ,που καθυστερεί στα γρανάζια της κρατικής γραφειοκρατίας από το έτος 2011 , οπότε και είχε γίνει δεκτή η πρόταση του Δικτύου προς το Υπουργείο Παιδείας ,να μετατραπούν οι Κατασκηνώσεις αυτές σε Ορειβατικό Κέντρο ( με απόφαση της τότε Υπουργού ) ,με ταυτόχρονη παραχώρηση στον Δήμο Ελασσόνας για 25 χρόνια και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

 

Όμως ,οι τεράστιες αγκυλώσεις και η μη υπογραφή ακόμα , 2,5 χρόνια μετά ,της ΚΥΑ για την ολοκλήρωση της παραχώρησης των Κατασκηνώσεων Κοκκινοπηλού ,ανάγκασαν το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” να επαναφέρει το θέμα ξανά τον περασμένο Ιούλιο προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντ. Σαμαρά ,αλλά και προς όλους τους Βουλευτές της Π.Ε Λάρισας , από τους οποίους ζητούσε άμεση συνάντηση μαζί τους και την υποβολή σχετικής επερώτησης στη Βουλή ,για το θέμα αυτό ,που εμποδίζει την ανάπτυξη μιας σπουδαίας περιοχής ,όπως είναι η παρολύμπια περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου .

Η μόνη ανταπόκριση που εισέπραξε το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ήταν από την πλευρά του Βουλευτή Λάρισας του κ. Χρ. Κέλλα , ο οποίος και έδειξε , άμεσα , έντονο ενδιαφέρον να εργαστεί πάνω στο θέμα αυτό και να προβεί σε κάθε ενέργεια που θα βοηθούσε στην επίλυσή του ,σε συνεργασία με το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,ενώ ,ήδη , οι σχετικές συνεργασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο .

Ταυτόχρονα ,ζητά ,πέρα από τον κ. Κέλλα Χρ. που αντέδρασε άμεσα στο μεγάλο αυτό θέμα , συναντήσεις και με όλους του Βουλευτές της Π.Ε. Λάρισας , που δυστυχώς ,μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν ,έτσι ώστε να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση και παρέμβαση ,για ένα χρονίζον και αυτονόητο θέμα ,δίνοντας μια έντονη αναπτυξιακή προοπτική ,που τόσο έχει ανάγκη ο Θεσσαλικός Όλυμπος και όχι μόνο.

Όλυμπος ,ένας κοιμώμενος γίγαντας ,ξεχασμένος από την Πολιτεία

 

Τον Μάϊο του 2011 , το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και το τότεΥπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ,μετά από αναλυτική πρόταση που υπέβαλε το Δίκτυο ,συμφώνησαν απόλυτα ότι η λειτουργία του Πρότυπου Ορειβατικού Κέντρου Ολύμπου ,θα έχει θετικότατες επιπτώσεις στην ανάπτυξη ορειβατικού τουρισμού στον Θεσσαλικό Όλυμπο, την Θεσσαλία αλλά και την Ελλάδα , θα αυξήσει την απασχόληση στην περιοχή , την επιχειρηματικότητα ,την προώθηση των τοπικών προϊόντων ,την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού ,των αθλημάτων βουνού και γενικότερα την επισκεψιμότητα στην περιοχή ,αφού το Κέντρο μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα τριακόσιους(300) ,τουλάχιστον , ορειβάτες και θα μετατρέψει την περιοχή σε αγαπημένο τόπο προορισμού των ορειβατών και των αθλητών μεγάλου υψομέτρου.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κων. Σκριάπας , ο υπεύθυνος του Δικτύου σε θέματα Αθλημάτων Βουνού κ. Κ. Φουρκιώτης και όλο το ΔΣ ,πιστεύουν ότι : “Η λειτουργία του « Πρότυπου Ορειβατικού Κέντρου Ολύμπου » στον Κοκκινοπηλό , δίνει την δυνατότητα στο Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο , να αναπτύξει ,σε συνεργασία με τους δραστήριους ορειβατικούς Συλλόγους –Μέλη του , δράσεις διεθνούς βεληνεκούς , αφού στους σχεδιασμούς του είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών ,έτσι ώστε ο «άγνωστος» Θεσσαλικός Όλυμπος, που κρύβει μοναδικές ομορφιές και απίστευτες διαδρομές στο μυθικό βουνό ,να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους απαιτητικούς ορειβάτες και αναρριχητές ,τους οποίους οι πιστοποιημένοι οδηγοί βουνού και εκπαιδευτές θα οδηγούν στις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου.

Επίσης, με την στήριξη του Δικτύου ,έχει σχεδιαστεί η σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων , που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή ,ιδιαίτερα για νέους και θα αυξήσουν την επιχειρηματικότητα κάθε μορφής , με επίκεντρο τον Όλυμπο .

Τέλος, πρόθεση του Δικτύου είναι να χρησιμοποιηθεί αυτό ως Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Βουνού (ορειβάτες ,αναρριχητές,ποδηλάτες ,αεροπτεριστές κ.΄.α.) από όλο τον κόσμο και οι οποίοι θα διαμένουν στις εγκαταστάσεις του ορειβατικού Κέντρου. Για τον λόγο αυτό το Δίκτυο ολοκληρώνει σχετική μελέτη ανάπτυξης όλων των αθλημάτων βουνού με επίκεντρο το Ορειβατικό Κέντρο Ολύμπου στον Κοκκινοπηλό “.

Τέλος , το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , σε συνεργασία με τους Ορειβατικούς Συλλόγους της περιοχής και την Οργανωτική Επιτροπή του FAETHONOLYMPUSMARATHON ,σχεδιάζει ,εντός του ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2013 , την υλοποίηση Ημερίδας στην Ελασσόνα ,με θέμα την ανάδειξη ,την προστασία και την ανάπτυξη Εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο ,με την ευκαιρία και της βράβευσης όλων των συντελεστών του εντυπωσιακού Μαραθώνιου για υπερ-αθλητές , που έκλεψε τις καρδιές όλων , του περίφημου FAETHONOLYMPUSMARATHON .

 

Με Εκτίμηση

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος

Μπουζούκη Ελισσάβετ

Οικονομολόγος, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Οικονομολόγος

Προηγούμενο άρθρο Σωρεία συλλήψεων και κατασχέσεων σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στον Τύρναβο
Επόμενο άρθρο Με 5,3 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ ανακατασκευάζεται η λεωφόρος Καραμανλή