Στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας οι κομμώτριες για τα κατ΄οίκον κομμωτήρια και την αδήλωτη εργασία


Το ζήτημα της λειτουργίας αυτοσχέδιων, κατ΄ οίκον, κομμωτηρίων που έχει σοβαρό αντίκτυπο στη λειτουργία των νόμιμων επιχειρήσεων, αλλά και άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους μετέφεραν χθες στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Σωματείου Κομμωτών – Κομμωτριών Ν. Λάρισας, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών κι Εμπόρων (ΟΕΒΕ) κ. Φαίδωνα Ζαμπούρα.

Η πρόεδρος του Σωματείου κ. Θώμη Μαργαριτοπούλου και τα μέλη κ. Βασιλική Παρασκευά και Καλλιόπη Καλογιάννη, αναφέρθηκαν στο φαινόμενο της λειτουργίας παράνομων «αυτοσχέδιων» κομμωτηρίων που τείνει να καταστεί «μάστιγα», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Εξαιτίας και της κρίσης, τα κρούσματα των αυτοσχέδιων κομμωτηρίων που λειτουργούν παράνομα , αλλά και της αδήλωτης – ανασφάλιστης εργασίες επιτείνονται. Τα παράνομα κομμωτήρια όπως και οι κομμωτές που δουλεύουν με επισκέψεις κατ’ οίκον οδηγούν σε οικονομική αιμορραγία όλους εμάς τους κομμωτές και κουρείς που δίνουμε καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα για να διατηρήσουμε τα καταστήματά μας ανοικτά και να παράσχουμε ποιοτικές υπηρεσίες, με τους τζίρους να μειώνονται δραματικά και τις οικονομικές μας υποχρεώσεις να αυξάνονται.

Θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποθάρρυνση των επίδοξων κομμωτών που δρουν εις βάρος μας, αλλά και εις βάρος του κράτους.

Και βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε ότι στις τιμές ενός οργανωμένου κομμωτηρίου συμπεριλαμβάνονται η μισθοδοσία και το κόστος ασφάλισης του εργαζόμενου, ο φόρος προς το κράτος αλλά και τα λειτουργικά έξοδα του καταστήματος».

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου, επεσήμανε: «Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και τα λουκέτα στην αγορά αυξάνονται καθημερινά. Είναι αναγκαίο λοιπόν να προστατευθούν οι επιχειρηματίες που είναι συνεπείς και καταβάλλουν καθημερινό αγώνα για να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματά τους, για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Είναι αναγκαίο να εξασφαλισθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν στα αυξημένα έξοδα όλες εκείνες οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα. Θα καταβάλλουμε προσπάθεια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, σε συνεργασία και με το σωματείο των κομμωτών, ώστε να αποτρέψουμε την έξαρση του φαινομένου».

 

Ο κ. Ζαμπούρας, τέλος, τόνισε: «Η εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε με την αντιπεριφερειάρχη κ. Καραλαριώτου εντάσσεται στο πολύ θετικό πνεύμα συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα μεταφέραμε τα προβλήματα του κλάδου των κομμωτών. Βεβαίως, η παραβατικότητα πάντοτε υπήρχε και το «αβγό του φιδιού» εκκολάπτεται εδώ και χρόνια. Όμως, πλέον, ελέω και της κρίσης, οι κομμωτές και οι κομμώτριες παλεύουν για να καταφέρουν να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους και θα πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την προάσπιση του κλάδου».

 

Προηγούμενο άρθρο Οι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΤΕΕ
Επόμενο άρθρο Ανάρτηση τελικών καταστάσεων δικαιούχων Βιολογικής Κτηνοτροφίας