Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΙΝΜΑ» για την καινοτομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας Θεσσαλίας


 Το Κέντρο Ενημέρωσης & Επιμόρφωσης «ΔΗΜΗΤΡΑ» συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος «Innovation Management Agents – Σύμβουλοι Καινοτομίας» στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «LEONARDO DA VINCI». Το πρόγραμμα «Innovation Management Agents – Σύμβουλοι Καινοτομίας» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορά στην προώθηση της καινοτομίας σε οργανισμούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Μ.Μ.Ε) της περιφέρειας για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.

 Στόχος του «Innovation Management Agents – Σύμβουλοι Καινοτομίας»  είναι να διευκολύνει τη βιωσιμότητα και την προσαρμογή των οργανισμών και των Μ.Μ.Ε στις αλλαγές που συντελούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσω του προγράμματος θα δημιουργηθούν πολυμεσικά εργαλεία κατάρτισης για την εισαγωγή της καινοτομίας στις λειτουργίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και μια πλατφόρμα εκπαίδευσης από απόσταση, για την εκπαίδευση γυναικών ως συμβούλων καινοτομίας, οι οποίες θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στις Μ.Μ.Ε για την ενημέρωση και ενσωμάτωση νέων κατάλληλων καινοτόμων μεθόδων σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα που υλοποιείται με διακρατική συνεργασία φορέων από πέντε χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συμμετέχουν πέραν του Κ.Ε.Ε. «Δήμητρα», οργανισμοί από Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία και Πολωνία.    

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία  «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ, την κα. Αναστασοπούλου Βασιλική  ή  τον κ. Μόσχη Λευτέρη,  Παλαιολόγου 19 Λάρισα,  τηλ. 2410 554026, www.dimitra.gr

Προηγούμενο άρθρο ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Επόμενο άρθρο Ροντούλης Αστέριος: «Διάσωση Φιλανθρωπίας»