Σύσκεψη συγκαλεί ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός


 

-Καταγράφεται τι παραδίδουν στην αιρετή περιφέρεια αλλά και οι υποχρεώσεις τους

-Συστήνεται Διεύθυνση Δια Βίου Μάθησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

 Σε ακτινογραφία των αναπτυξιακών εταιρειών και των ΚΕΚ των καταργηθεισών νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων προχωρεί η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός συγκαλεί στις 6 το απόγευμα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου προκειμένου να καταγραφεί αφ’ ενός τι παραδίδουν οι αναπτυξιακές στην αιρετή περιφέρεια κι αφ’ ετέρου η οικονομική τους κατάσταση και οι υποχρεώσεις τους.

Στην αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας συστήνεται αυτοτελής  Διεύθυνση για την δια βίου μάθηση όπως προβλέπεται και στο άρθρο 186 τομέας η, περιπτώσεις 1,2,3 του Ν.3852/2010 Πρόγραμμα «Καλλικράτης». Στη διεύθυνση αυτήν θα ενσωματωθούν οι δραστηριότητες των ΚΕΚ, ΣΥΥ, σύνδεσης  κατάρτισης και απασχόλησης, διεξαγωγής ερευνών για τα ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα της αγοράς εργασίας, για ζήτηση ειδικοτήτων, για εκπαιδευτικές ανάγκες κλπ. Επίσης θα καταρτίζεται το Περιφερειακό πρόγραμμα δια βίου μάθησης το οποίο θα περιλαμβάνει δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και δράσεις εφαρμογής της δημόσιας πολιτικής δια βίου μάθησης σε επίπεδο Περιφέρειας.

 Ο κ .Κ. Αγοραστός  έχει ανακοινώσει προεκλογικά ότι εγγυάται την μεταφορά των υπαλλήλων αορίστου χρόνου των ΚΕΚ των καταργούμενων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων στην διεύθυνση δια βίου μάθησης μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη» – άρθρο199.

«Το προσωπικό αυτό αποτελεί σημαντική κληρονομιά της Περιφέρειας λόγω εμπειρίας και εξειδίκευσης και θα συμβάλλει στην αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσιακής μονάδας για δια βίου μάθηση της νέας Αιρετής Περιφέρειας», έχει επισημάνει ο κ. Κ. Αγοραστός.

Προηγούμενο άρθρο Τετ α τετ με κ. Σκανδαλιδη ζητεί ο κ. Αγοραστός
Επόμενο άρθρο ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ