Ζωγραφική σε κτίρια των Αθηνών από τον Θωμά Γαλάτο


      O Ελασσονίτης ζωγράφος, Θωμάς Γαλάτος, φοιτητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, συμμετέχει στο Πρόγραμμα ζωγραφικής σε όψεις κτιρίων, που θα γίνει στην Αθήνα και υλοποιείται από κοινού από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Α.Σ.Κ.Τ.

      Πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή έκφρασης που φιλοδοξεί με απλά μέσα να μεταμορφώσει απαξιωμένες σήμερα γειτονιές. Η αρχή θα γίνει με πέντε «τυφλούς» τοίχους σε ισάριθμα σημεία του κέντρου και σε γειτονιές της πρωτεύουσας, που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 38 δηλώσεις ενδιαφέροντος, οι οποίες υποβλήθηκαν από ιδιοκτήτες μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου.

      Συγκροτήθηκε πενταμελής επιτροπή καθηγητών της ΑΣΚΤ, που επέλεξε πέντε από τις συνολικά 71 προτάσεις που υποβλήθηκαν. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η εικαστική παρέμβαση.

     Η επιλογή των έργων δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς οι κριτές θέλησαν να εξασφαλίσουν ένα μεγάλο εύρος τεχνοτροπίας. Η εικαστική πρόταση των  Θωμά  Γαλάτου και Νίκου Σταθόπουλου επιλέχτηκε για κτίριο  του Νέου Κόσμου.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Θεσσαλίας στις πληγείσες περιοχές
Επόμενο άρθρο Σε σχολεία της Λάρισας, κοντά σε εκπαιδευτικούς ο Αγοραστός