Συνέντευξη του Μαξ. Χαρακόπουλου


 Για τον προπηλακισμό του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη:

Η καταδίκη τέτοιων βάρβαρων ενεργειών πρέπει να είναι καθολική και απερίφραστη. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία χαραμάδα δικαιολογίας, πόσω δε μάλλον ιδεολογικής νομιμοποίησης της βίας, εγκληματικών πράξεων, τραμπουκισμών. Αν επικρατήσει η αυτοδικία, ο νόμος του λιντς, τότε φοβούμαι ότι θα έχουμε συναινέσει στη μετατροπή της κοινωνίας μας σε ζούγκλα.

 Κατανοώ απόλυτα την οργή και τον θυμό που υπάρχει σε ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας διότι βλέπει να ανατρέπεται ο τρόπος ζωής του, ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Οι πολίτες καλούνται να τα φέρουν βόλτα όλο και πιο δύσκολα με την οικονομία, στην κατάσταση που βρίσκεται. Αλλά αλλοίμονο αν νομιμοποιήσουμε τα έκτροπα, αν δώσουμε δικαιολογητική βάση σε τέτοιες βίαιες συμπεριφορές.

Για Εξεταστικές Επιτροπές:

Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε βεβαίως «όλα στο φως» ότι υπάρχει, αλλά μην χρησιμοποιούμε τις εξεταστικές ως άλλοθι αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα και από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει καμία σχέση με όσα προεκλογικά υποσχέθηκε. Η συζήτηση για το ποιος φταίει για την οικονομική κατάσταση και το πώς οδηγηθήκαμε σ’ αυτή τη δύσκολη περιπέτεια που διέρχεται η πατρίδα μας βεβαίως να γίνει, αλλά δεν μπορεί να περιοριστεί η διερεύνηση ευθυνών για τα σημερινά αδιέξοδα στην προηγούμενη διακυβέρνηση 5,5 χρόνων της ΝΔ. Θα πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν, πως οδηγηθήκαμε εδώ, πως διογκώθηκε ο δημόσιος τομέας, πως δημιουργήθηκαν τα ελλείμματα και τα χρέη και σε τελική ανάλυση πως φτάσαμε και στην υπογραφή αυτού του δυσβάστακτου μνημονίου που όλο και περισσότερο συνειδητοποιούν και αυτοί που το ψήφισαν -και δεν μιλώ μόνο για τη «συμμαχία των προθύμων» αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-  πως είναι μια αδιέξοδη πολιτική. Άκουγα προχθές την Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών την κ. Βάσω Παπανδρέου να ρωτά με αγωνία αν βγαίνει ο λογαριασμός.

Για αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική:

Εδώ και μήνες παρουσιάσαμε μια εναλλακτική πρόταση και επιμένουμε ότι χρειάζεται ανάπτυξη, διότι μόνο με φόρους, μόνο με περικοπές μισθών και συντάξεων δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, επέρχεται μεγαλύτερη ύφεση στην αγορά, λιγότερος τζίρος άρα λιγότερα φορολογικά έσοδα. Βλέπετε για μεν τα φοροεισπρακτικά μέτρα για τις περικοπές μισθών και συντάξεων για τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, η κυβέρνηση ακολουθεί τη διαδικασία του κατεπείγοντος στα νομοσχέδια στη Βουλή, ενώ για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ακολουθεί πολύ αργούς ρυθμούς, καθυστερεί πάρα πολύ. Είμαστε στο 2ο χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και δεν έχουμε ακόμα αναπτυξιακό νόμο.

Προηγούμενο άρθρο «Μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Παιδικό Πάρτι» Στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο
Επόμενο άρθρο Ο ΕΛΓΑ καταβάλει Κρατικές Ενισχύσεις ύψους 20.0000.000 ευρώ