Τέλος από τη Β΄Εθνική η ΑΕΛ!


Οριστικό τέλος από τη Β’ Εθνική κατηγορία για την ΑΕΛ καθώς σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες δεν πρόκειται να δηλώσει συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα καθώς η απόφαση για το τέλος του υπάρχοντος ΑΦΜ θεωρείται δεδομένη αφού το χρέος των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ από τον μεγαλομέτοχο κ. Κωστή Πηλαδάκη δεν θεωρείται βιώσιμο.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν κατέθεσε ούτε φάκελο για αδειοδότηση κάτι που σημαίνει ότι ο νομός της Λάρισας τη νέα χρονιά στη συγκεκριμένη κατηγορία θα εκπροσωπείται από τον Τύρναβο 2005. Το κατά πόσο θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην πράξη το σχέδιο των δύο ομίλων (με 14 ομάδες ο καθένας) στη νέα Β’ Εθνική θα ξεκαθαρίσει την Παρασκευή (26/7), οπότε θα πραγματοποιηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο στην πρώην ΕΠΑΕ για την οριστική μορφή της δεύτερης κατηγορίας τη σεζόν 2013-14.

Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχουν 28 ομάδες. Κατ’ επέκταση είτε η διοργανώτρια θα αποφασίσει να αναπληρώσει τα κενά ή κάποια από αυτά με ομάδες από μικρότερες κατηγορίες (παράδειγμα ο Εθνικός, ο οποίος δηλώνει πρόθυμος και ικανός να ανταποκριθεί στα κριτήρια της Β’ Εθνικής, όπως και ο Πανηλειακός) είτε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί μοιραία σε έναν όμιλο. Το δεύτερο σενάριο υποστηρίζεται από πολλούς ως το πιθανότερο. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στα επόμενα 24ωρα, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα να γίνει με δύο ομίλους με λιγότερες από 14 ομάδες στον καθέναν.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Συνεδριάζει την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 και ώρα 13.00 το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Προκήρυξη πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ 2013-2014.

2. Συμμετέχουσες ομάδες, μετά τη δήλωση συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE, αγωνιστικής περιόδου 2013- 2014.

3. Διάφορα θέματα».

ΜΕ ΒΕΡΟΙΑ Ή Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Από δω και πέρα η ΑΕΛ θα έχει δύο δρόμους να ακολουθήσει, ο ένας είναι η συμφωνία με τη Βέροια με ένα πλάνο που θα παρουσιαστεί σύντομα. Ο δεύτερος δρόμος είναι ο υποβιβασμός στη Γ’ Εθνική κατηγορία(το ένα δεν αναιρεί το άλλο αφού μπορεί να γίνει συμφωνία με τη Βέροια και να υπάρχει και ομάδα στη Γ’ Εθνική κατηγορία που να αγωνίζονται ταυτόχρονα σε δύο πρωταθλήματα) όπου πλέον τις τύχες θα αναλάβει η διοίκηση που θα προκύψει την 1η Αυγούστου από τις εκλογές της ερασιτεχνικής ΑΕΛ.

Οι ομάδες που θέλουν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη νέα σεζόν θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη 31 Ιουλίου να καταθέσουν τη σχετική δήλωση που έθεσε στη διάθεσή τους η ΕΠΟ, συνοδευόμενη από το παράβολο των 500 ευρώ και το απαραίτητο παραχωρητήριο για το γήπεδο που θα χρησιμοποιούν ως έδρα. Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δίνει στη δημοσιότητα τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2013-2014.

Τα σωματεία που δικαιούνται συμμετοχής στην κατηγορία θα πρέπει έως την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 να καταθέσουν στην ΕΠΟ τη δήλωση συμμετοχής, συνοδευόμενη από το αναλογούν παράβολο (500 ευρώ) και τα επίσημα παραχωρητήρια των γηπέδων, που θα δηλωθούν ως έδρες. Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League θα λήξουν στις 25.07.2013 και μετά τις 31.07.2013 καμία παράταση δεν θα δοθεί από την Ομοσπονδία».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Με πρωτοβουλία φίλων(δεν έχει καμία ανάμειξη η προσωρινή διοίκηση) γίνεται σήμερα ανοιχτή συνάντηση για τα θέματα της ΑΕΛ στις 20:00 στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» με θέματα:

– Μαζική εισροή στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ

– Τρόποι συμμετοχής και προσφοράς στο μητρικό σωματείο

– Θέσεις για την επόμενη μέρα της Ερασι- τεχνικής ΑΕΛ.

Η σχετική ανακοίνωση των φίλων της ερασιτεχνικής ΑΕΛ καταλήγει ως εξής: «Η ΑΕΛ είναι μία και το μητρικό σωματείο μας χρειάζεται όλους. Είμαστε παρόντες στις εξελίξεις σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες! Δίνουμε λύσεις! Έλα και συ! Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί! Ήμαστε Α.Ε.Λ., είμαστε μαζί!»

Εφ. Ελευθερία (Σωτήρης Κέλας)

 

Προηγούμενο άρθρο Έκλεψε τρία κινητά... αλλά δεν του χρειάστηκαν!
Επόμενο άρθρο Και επίσημα...ΤΕΙ Θεσσαλίας