Από τον Σταθμό και το Λιμάνι στη ΔΕΘ


 «Ραντεβού» στο αυριανό συλλαλητήριο των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, ενόψει της ΔΕΘ, δίνουν οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ και των ιδιοκτητών φορτηγών της Θεσσαλίας και της Λάρισας, σύμφωνα με αποφάσεις των πανελληνίων οργάνων τους. Οι μεν σιδηροδρομικοί θα συγκεντρωθούν στον Σταθμό Θεσσαλονίκης, οι δε ιδιοκτήτες φορτηγών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Λιμάνι της συμπρωτεύουσας. Από τα σημεία αυτά, οι συνδικαλιστές των δύο κλάδων των μεταφορών θα κατευθυνθούν προς τη ΔΕΘ.

 

  Υπενθυμίζεται ότι και τα δύο «μέτωπα», τόσο αναφορικά με τον ΟΣΕ και το περίφημο σχέδιο εξυγίανσης του Οργανισμού, όσο και με το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών-μεταφορέων παραμένουν ανοιχτά για την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι και χθες, Πέμπτη, οι σιδηροδρομικοί πραγματοποίησαν πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, ενώ στις 12 το μεσημέρι μετέβησαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου και συναντήθηκαν με τη γενική γραμματέα, Πόπη Γερακούδη, στην οποία κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Οι σιδηροδρομικοί της Λάρισας και της Θεσσαλίας αναμένεται να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη αύριο, με τα τρένα της γραμμής. Η συγκέντρωση των εργαζομένων από όλη την Ελλάδα θα γίνει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της συμπρωτεύουσας, απ’ όπου και θα κατευθυνθούν προς τους χώρους της ΔΕΘ.

ΦΟΡΤΗΓΑ

Να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο καλούνται οι ιδιοκτήτες φορτηγών της Λάρισας, επικοινωνώντας με το ΚΕΣΕΑ, το αργότερο μέχρι σήμερα, στις 8 το βράδυ, προκειμένου να καθοριστεί ο αριθμός των λεωφορείων που θα χρειαστούν για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών, από όλη τη χώρα, θα συγκεντρωθούν στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, από όπου στη συνέχεια θα κατευθυνθούν κι εκείνοι προς τη ΔΕΘ.

Προηγούμενο άρθρο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
Επόμενο άρθρο Ο «χάρτης» των λουκέτων στη Β. Ελλάδα και Λάρισα