Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λάρισας για τα νέα μέτρα


Η ΕΛΜΕ Λάρισας  και η επιτροπή αγώνα καλούν τα σωματεία να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα, να συντονίσουν την πάλη τους με συνδικάτα του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Να οργανώσουν τώρα, χωρίς καμιά καθυστέρηση, παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε κάθε Δήμο, σε κάθε Υπουργείο. Να ενημερώσουν τους γονείς και τους μαθητές για το χαρακτήρα και τον στόχο των νέων μέτρων.

Κυβέρνηση και Τρόικα φέρνουν στη Βουλή ένα ακόμα νομοσχέδιο σφαγής των Δημοσίων Υπαλλήλων. Προωθούν 12.5 χιλιάδες διαθεσιμότητες και 4 χιλιάδες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους. Ανάμεσά τους 3.5 χιλιάδες εκπαιδευτικοί και πάνω από 3 χιλιάδες σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες. Μάλιστα, ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο χωρίς κανένα εισόδημα, χωρίς καμία μέριμνα 1500 εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες, αδυνατούν να μπουν στην τάξη και μέχρι τώρα εργάζονταν αποτελεσματικά σε διάφορες διοικητικές θέσεις. Όπως πέταξαν στο δρόμο και χιλιάδες αναπληρωτές, όπως ετοιμάζονται να πετάξουν στο δρόμο τους φύλακες, τις καθαρίστριες, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του σχολείου.

Με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, με την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών κατασκευάζουν χιλιάδες πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς.

√    Καμιά απόλυση-Καμία διαθεσιμότητα

√    Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.

√     Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια. Δημόσια, Κοινωνική, καθολική ασφάλιση για όλους.

√    Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν ένα μέρος από τις τεράστιες απώλειες μας.

√  Να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική

Προηγούμενο άρθρο Σημάνσεις, προβολή τοπίων Δήμου Αγιάς
Επόμενο άρθρο Έντονη ανησυχία του Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" για την ασφάλεια των κατοίκων της Ελασσόνας