Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ


 Τον πρώτο πλήρη πρακτικό Οδηγό για τον Όλυμπο και τις ορειβατικές του διαδρομές παρουσίασε χθες η Νομαρχία Λάρισας, στο πλαίσιο μιας καμπάνιας που ξεκινά στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να προβληθεί το μυθικό βουνό.

 Ο Οδηγός, τυπωμένος στα ελληνικά, αγγλικά κινέζικα και ρωσικά, κυκλοφορεί ήδη από χθες με σκοπό να μοιραστεί στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Λάρισας αλλά και σε διεθνείς Εκθέσεις στο εξωτερικό για να προβληθεί η ιδέα της εύκολης ανάβασης στο βουνό από την πλευρά της Λάρισας.

Η παρουσίαση του Οδηγού έγινε από το νομάρχη Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό, που πλαισιωνόταν από αντινομάρχες, εκπροσώπους Ορειβατικών Συλλόγων, επιχειρηματιών του τουρισμού, του ΕΟΤ κ.ά. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

«Το μήνυμά μας είναι ότι μπορούμε να ανεβούμε στον Όλυμπο με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και ένα παγούρι νερό” τόνισε χαρακτηριστικά ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, δίνοντας το στίγμα του νέου Οδηγού.

«Τα τελευταία χρόνια, είπε ο κ. Κατσαρός υλοποιείται μία σημαντική προσπάθεια να στηρίξουμε το νομό μας σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον τουρισμό. Μάλιστα, προκειμένου να ξεπεραστεί η αντίληψη που επικρατεί στο ευρύ κοινό ότι είμαστε αγροτικός νομός αναλάβαμε πάμπολες δράσεις και πρωτοβουλίες. Έτσι, ενισχύσαμε τον τουρισμό με δύο τρόπους: αφενός δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στα έργα υποδομής και αφετέρου κάναμε παρεμβάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό ώστε να γίνει ο νομός μας ευρύτερα γνωστός.

Τώρα, η κατάκτηση του Ολύμπου είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση, χάρη και στο σύγχρονο αλλά φιλικό προς το περιβάλλον δρόμο Σπαρμό – Βρυσοπούλες που κατασκεύασε η Νομαρχία Λάρισας και ο οποίος οδηγεί μέσα σε μια ώρα από τη Λάρισα ως το Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών (ΚΕΟΑΧ) του Σπαρμού, από το οποίο η ανάβαση ως την κορυφή το Μύτικα είναι υπόθεση πεζοπορίας 3 περίπου ωρών.

Με τη δημιουργία του Οδηγού για τον Όλυμπο παραδίδουμε σε όλους τους ενδιαφερομένους ένα σημαντικό εργαλείο για να τους προσελκύσουμε ώστε να έρθουν και να επιχειρήσουν να ανέβουν από την πλευρά της Ελασσόνας στην κορυφή του Ολύμπου και να κάνουν ένα όνειρο ζωής πραγματικότητα. Μέσα στον οδηγό περιλαμβάνονται αναλυτικοί χάρτες με 13 διαδρομές στον άνω και τον κάτω Όλυμπο, που επιτρέπουν ακόμη και σε ερασιτέχνες της ορειβασίας να «πλοηγηθούν» στο βουνό και τις ομορφιές του, αλλά και να γνωρίσουν τη χλωρίδα, την πανίδα ακόμη και τα τοπικά εδέσματα.

Με τη δημιουργία και την κυκλοφορία του οδηγού σε τουριστικά καταλύματα και άλλους χώρους όπου θα διατίθενται στους επισκέπτες, ένα μεγάλο όνειρο, δικό μου αλλά και των συνεργατών μου για προβολή του Ολύμπου μας, γίνεται πλέον πραγματικότητα.

Επιπλέον, με την κυκλοφορία του οδηγού σε ρωσικά και κινέζικα, πλέον της αγγλικής, στρέφουμε πλέον το ενδιαφέρον μας ακόμη πιο έντονα σε αυτές τις δύο μεγάλες πηγές επισκεπτών για να τους κινήσουμε το ενδιαφέρον ώστε να τονώσουμε την τοπική οικονομία» τόνισε ο κ. Κατσαρός επισημαίνοντας παράλληλα πως η δουλειά που έγινε από πλευράς Νομαρχίας περνά πλέον σαν παρακαταθήκη στην αιρετή Περιφέρεια.

Κλείνοντας, ο κ. Κατσαρός ευχαρίστησε τους αντινομάρχες που εργάστηκαν συνολικά για την τουριστική ανάδειξη του νομού, τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και τους φορείς και ιδιώτες που συνέβαλαν στην έκδοση του οδηγού.

Από την πλευρά της, η αντινομάρχης κ. Καραλαριώτου σημείωσε ότι στη νέα περίοδο της αντιπεριφέρειας ο τουρισμός θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος για το Νομό και θα δοθεί πανθεσσαλική διάσταση ώστε το πανθεσσαλικό τουριστικό πακέτο να δώσει νέες δυνατότητες και στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Παρόντες στη χθεσινή παρουσίαση ήταν η νεοεκλεγείσα αντιπεριφερειάρχης και νυν αντινομάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, αρμόδια σε θέματα Τουρισμού, ο σύμβουλος του νομάρχη κ. Β. Ντόκος, οι αντινομάρχες (και νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι) κ. Κ. Καλομπάτσιος και Χρ. Σιδερόπουλος, οι αντινομάρχες κ. Αντ. Δραμαλιώτης και Κώστας Σπανούλης, εκπρόσωποι του Ε.Ο.Τ., των Χιονοδρομικών Ορειβατικών Συλλόγων Σπαρμού και Ελασσόνας, της «Υπαιθρίου Ζωής», του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, των Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ν. Λάρισας κ.ά.

Προηγούμενο άρθρο Ο Υφ. Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος αύριο στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο «Χορήγηση ποιοτικού πριμ στους τευτλοκαλλιεργητές»