Στον ΣΘΕΒ εξαγωγικές ευκαιρίες σε ξένες αγορές


Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και με γνώμονα την ανάγκη εντατικοποίησης της προσπάθειας για τη στήριξη της εξωστρέφειας των Θεσσαλικών Επιχειρήσεων διοργάνωσε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 «Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών», με στόχο την ενημέρωση τoυ επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλίας για τις προοπτικές και τις ευκαιρίες που ανακύπτουν στις ξένες αγορές.

Στο πρώτο μέρος ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Απόστολος Δοντάς  μίλησε για τις εξαγωγικές προοπτικές της Θεσσαλίας και ανέφερε πώς η συνεργασία με του ΟΕΥ είναι εξαιρετικά σημαντική. Στην συνέχεια τα στελέχη των Γραφείων Ο.Ε.Υ., παρουσίασαν την κάθε μία αγορά και ανέδειξαν τους δυναμικούς κλάδους της κάθε οικονομίας και τις δυνατότητες συνεργασίας και εξαγωγής ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Στην ημερίδα συμμετείχαν η κα. Μπέττυ Λάρδα ,Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τιράνων, ο κος Δημήτρης  Πετρόπουλος Γραμματέας Ο.Ε.Υ., Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΥΠΕΞ, ο οποίος αναφέρθηκε στην Γερμανική αγορά, η κα Αρετή Σκαφιδάκη Γραμματέας ΟΕY , Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΥΠΕΞ , η οποία ανέλυσε την Κινέζικη αγορά  και ο κ. Δημήτρης Μίχας, Σύμβουλος ΟΕΥ, Διεύθυνση Β4, ΥΠΕΞ  ο οποίος αναφέρθηκε στην οικονομία της Σαουδικής Αραβίας.

Στο δεύτερο μέρος επιχειρηματίες και εκπρόσωποι αυτών είχαν την δυνατότητα για κατ’ ιδίαν συναντήσεις με  τα στελέχη των  Γραφείων Ο.Ε.Υ., που  σαν στόχο είχαν την έγκυρη και εξειδικευμένη πληροφόρησή τους .

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας οι Εμπορικοί Ακόλουθοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ όπου συναντήθηκαν και ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Γιάννη Καντώνια, τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Καντώνια και τον Διευθυντή Τμήματος Διαθεσίμων κ. Π. Μαυρομάτη ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ οι Εμπορικοί Ακόλουθοι συναντήθηκαν με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και ομάδα καθηγητών.

Προηγούμενο άρθρο 6 θέσεις φυλάκων Αρχαιολογικών χώρων για νέους έως 35 ετών
Επόμενο άρθρο "Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες" στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ