Απάντηση κ. Απόστολου Παπατόλια


 

 

Κατ’ αρχήν αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την αποδοχή της ανοιχτής πρόσκλησης και πρότασής μου για διάλογο από τους συνυποψηφίους μου περιφερειάρχες κ. Ευάγγελου Μπούτα και Αστέριο Ροντούλη.

 Μου προξενεί όμως εντύπωση η “σιγή” αν όχι η «φυγή», του συνυποψηφίου μου κ. Κώστα Αγοραστού!

Σε ό, τι με αφορά, και χωρίς περιστροφές, απαντώ ευθέως. Αποδέχομαι τη δική του πρόταση για συνάντηση των επικεφαλής των συνδυασμών με την Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να ενημερωθούμε…όπως ο ίδιος ισχυρίζεται. Βεβαίως η ενημέρωση θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει και κατά μόνας….

Επισημαίνω, όμως,   τις διαφορές των δύο προτάσεων: Η μεν πρόσκλησή  μου φέρνει τον γόνιμο προεκλογικό διάλογο ένα βήμα μπροστά, στο «δια ταύτα», στις προτάσεις και τις λύσεις, ενώ η πρόταση του κ. Αγοραστού επιμένει στο «σημειωτόν» και τις διαπιστώσεις.

Αλλοίμονο όμως αν οι πολιτικοί περιορίζουν το ρόλο τους στη μελαγχολική ανακύκλωση διαπιστώσεων  και μόνο!

Χρέος των αυτοδιοικητικών -που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τον πολίτη και τα προβλήματά του- είναι να απαντούν με ρεαλιστικές λύσεις και πράξεις.Άλλωστε θα έπρεπε ήδη να έχουμε περάσει από το στάδιο της ενημέρωσης, στο στάδιο της επεξεργασίας των πολιτικών.

Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρόν. Να τοποθετηθούμε ανοιχτά για το πως θα αξιοποιήσουμε με τον πιο αποδοτικό τρόπο τους πόρους των 528 εκατ. Ευρώ του περιφερειακού προγράμματος, τους ανεκμετάλλευτους πόρους των τομεακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τους εθνικούς πόρους που μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε.

Οι αυτοδιοικητικοί γνωρίζουν άριστα ότι, οι πόροι των τομεακών προγραμμάτων δεν χαρίζονται, αλλά κερδίζονται με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, αξιόπιστο προγραμματισμό και σύγχρονες απαντήσεις.

Ο πολίτης περιμένει από εμάς να ακούσει πώς θα βελτιώσουμε τη ζωή του, πως μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, πως θα γίνει πιο ανταγωνιστική η τοπική μας οικονομία.

Ελπίζω, ότι μετά την αποδοχή εκ μέρους μου της πρότασής του, ότι και ο κ.Αγοραστός με τη σειρά του, έστω και δια της «παρακαμπτηρίου», θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μου για δημόσιο διάλογο, ξεκινώντας από μία θεματική συζήτηση για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για το καλό της Θεσσαλίας και των πολιτών της.

Προηγούμενο άρθρο Μείωση του πλαφόν παραγωγής στο βαμβάκι πρότεινε ο Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Απομακρύνονται αρχαία για να διασωθούν