Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλει την στάση του ΣΕΒ


Το Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας, καταγγέλει την άρνηση υπογραφής ΕΓΣΣΕ. Σε ανακοίνωση του προς το ΔΣ του ΣΘΕΒ και του ΣΕΒ αναφέρει τα εξής:

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καταγγέλει την προκλητική στάση του ΣΕΒ και των βιομηχάνων, που αρνήθηκαν να υπογράψουν νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που θα επαναφέρει τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ και θα έχει υποχρεωτική ισχύ για όλους τους εργοδότες, ως ελάχιστο όριο αμοιβής και την υπογραφή παραπέρα Κλαδικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε με τους άθλιους μισθούς και χωρίς ΣΣΕ.

Είναι προφανές, ότι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις σας και την Ε.Ε, επιβάλατε την κατάργηση των ΣΣΕ, το πετσόκομμα των μισθών, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, για να ξεπεράσετε την κρίση του συστήματός σας και να σώσετε την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά σας.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι έχουμε πληρώσει ακριβά την κρίση του συστήματός σας. Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την απαίτησή σας να πληρώσουμε με νέες θυσίες και την ανάκαμψη της κερδοφορίας σας.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και των ΚΣΣΕ που θέλετε και τον καθορισμό του κατώτερου μισθού με νόμο από την κυβέρνησή σας, ανάλογα με τις αξιώσεις σας. Αρνούμαστε τις ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς μας.

Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με 400-500 ευρώ, χωρίς ΣΣΕ, να δουλεύουμε όσες ώρες και ημέρες μας έχετε ανάγκη, χωρίς πλήρη και σταθερή εργασία, πληρώνοντας δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, όλο και περισσότερα για την υγεία και την παιδεία, να δουλεύουμε με εργασιακές σχέσεις λάστιχο και με άθλια ασφαλιστικά δικαιώματα, όσοι είναι ασφαλισμένοι και στο τέλος να πετιόμαστε στην ανεργία.

Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε επαίτες, αλλά οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου που εσείς ιδιοποιείστε, με την εκμετάλλευση της εργασίας μας, αλλά και της αθλιότητας της ανεργίας που το σύστημά σας γεννά και διογκώνει συνεχώς.

Με την συμπεριφορά του σύγχρονου τυράννου που δείχνεται, θεωρείται ότι μπορείτε να επιβάλλεται την πιο σκληρή εκμετάλλευσή μας, την κυριαρχία σας.

Σπέρνεται ανέμους και θα θερίσετε θύελλες. Οι εργαζόμενοι που σήμερα καταφέρνετε να τρομοκρατείτε με την απειλή της απόλυσης, δεν θα έχουν πάντα σκυμένο το κεφάλι.

Η εξαθλίωση και η ανεργία στην οποία μας καταδικάζετε, δεν γεννά μόνο αγανάχτηση, θα φέρει και τον συνειδητό, μαζικό και οργανωμένο μαζικό ξεσηκωμό που θα επιβάλει το δίκιο της εργατικής τάξης. Σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτό θα γίνει, γιατί δεν γίνεται αλλιώς να ζήσουμε σαν άνθρωποι.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει:

  1.  Την υπογραφή άμεσα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από όλες τις εργοδοτικές οργανώσεις, με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751,4 ευρώ και του ημερομισθίου στα 33,5 ευρώ, ως βάση για παραπέρα διαπραγματεύσεις κατά κλάδο για αυξήσεις. Η ΕΓΣΣΕ να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι των εργοδοτικών οργανώσεων.
  2. Υπογραφή άμεσα όλων των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας.
Προηγούμενο άρθρο Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης... σε γλάστρες!
Επόμενο άρθρο Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα στη Λάρισα