Επιστράτευση καθηγητών – Αντιδράσεις του ΕΚΝΛ σήμερα στις 7:30μμ


Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην πικετοφορία που οργανώνει το ΠΑΜΕ, ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών, την Δευτέρα 13 Μάη, στις 7.30 μ.μ, από το κτίριο του ΕΚΝΛ.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία στην προσπάθειά της να περάσει και στην εκπαίδευση την ταξική αντιλαϊκή πολιτική της, έθεσε και των κλάδο των καθηγητών σε πολιτική επιστράτευση πριν καν αποφασισθεί η απεργία, αποδεικνύοντας ότι ο αντιδημοκρατικός της κατήφορος δεν έχει τέλος.

Πριν λίγο καιρό επιστρατεύονταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, ξυλοκοπούνταν και σέρνονται στα δικαστήρια 35 στελέχη Ομοσπονδιών και σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για την διαμαρτυρία τους στο υπουργείο εργασίας. Στελέχη του ΕΚΝΛ και του ΠΑΜΕ στην περιοχή μας δικάζονται για την αγωνιστική τους δράση και όπως δείχνουν τα πράγματα αύριο θα έχει σειρά όποιος αντιστέκεται στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνησή του και η Ε.Ε.

Η πολιτική επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση, αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών και στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο “νέο σχολείο” της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, της δραστικής περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών.
Αυτή η επίθεση στους εκπαιδευτικούς και στην δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, είναι ενταγμένη στην γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ε.Ε, ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου να μας φορτώσουν τα σπασμένα της κρίσης τους στην πλάτη μας, πετσοκόβοντας μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, επιβάλλοντας δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, διαλύοντας τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,, εμπορευματοποιώντας την υγεία, και την εκπαίδευση.

Η απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι στην βάρβαρη ταξική πολιτική της κυβέρνησης και στην προσπάθειά της να ποινικοποιήσει τους αγώνες μας, να τρομοκρατήσει, πρέπει να είναι η οργάνωση στα σωματεία, ο ενιαίος ταξικός αγώνας όλων των εργαζομένων, η κοινωνική συμμαχία με τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, για να την ανατρέψουμε και αυτήν και τους φορείς της.

Προηγούμενο άρθρο Πλούσιο το Σαββατοκύριακο για τη Δίωξη Ναρκωτικών στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Υπογραφή συμβάσεων Leader με το Δήμο Φαρσάλων