Η ΔΗΜ.ΑΡ για τη Πρωτομαγιά


Η ΔΗΜ.ΑΡ. τιμά τους αγώνες των εργαζομένων για το δικαίωμα στην εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς, για τα εργασιακά δικαιώματα που θα τους προστατεύουν από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας βυθισμένη στην  ύφεση, με την ανεργία να συνεχίζει την ανοδική της πορεία με επακόλουθο την εξαθλίωση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας. Το ζητούμενο σήμερα είναι η αναστροφή της πορείας της οικονομίας, η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων της χώρας όπως ο τουρισμός και η παραγωγή ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων, η προσέλκυση επενδύσεων, η διάχυση των εισροών από  την Ευρωπαϊκή Ένωση (π.χ. ΕΣΠΑ) σε τομείς της παραγωγής που δημιουργούν θέσεις εργασίας κλπ. Η μακροχρόνια αποδόμηση της παραγωγής, η διεύρυνση  των παρασιτικών δραστηριοτήτων, ο κρατικοδίαιτος ιδιωτικός τομέας, το αντιπαραγωγικό δημόσιο, η διαφθορά που εισχώρησε παντού, το κομματικό κράτος και πολλά άλλα αποσάθρωσαν ή διέλυσαν και οτιδήποτε καλό είχε αυτή η χώρα.

Οι αγώνες των συνδικάτων αν εξαντληθούν στην τυφλή διαμαρτυρία, τις επαναλαμβανόμενες καταγγελίες και στις κατά κανόνα αποτυχημένες απεργίες, θα παραμείνουν άγονοι, εντείνοντας τα αισθήματα απογοήτευσης και απαξίωσης του συνδικαλισμού.  Σήμερα προέχει ο αγώνας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για την εξασφάλιση ενός ελάχιστου εισοδήματος για τον κάθε Έλληνα, την παραγωγή πλούτου και  την δίκαιη κατανομή του.  Ο λαός μας έχει τη δυνατότητα να ορίσει την τύχη του κι όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν μπορεί να ξαναφέρει την ευημερία στη χώρα.

Προηγούμενο άρθρο Επίτυμο Υποπροξενείο Ιταλίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Αγοραστού - Στυλιανίδη για τη μεταφορά των μαθητών