ΣΘΕΒ: Καλές Πρακτικές Εξαγωγών


Την εξαγωγική τους προσπάθεια, πορεία, τις επιτυχίες, αλλά και τις αποτυχίες τους μοιράστηκαν οι εκπρόσωποι θεσσαλικών επιχειρήσεων με το κοινό της εκδήλωσης «Καλές Πρακτικές Εξαγωγών», που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, την Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο δράσεων με επίκεντρο την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των θεσσαλικών επιχειρήσεων.

Μέσα από τις ομιλίες τους, οι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποι αυτών μοιράστηκαν όλη τους την πορεία, τις δυσκολίες, ακόμη και αποτυχίες που τους οδήγησαν τελικά στην επιτυχία να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν  οι: κα Τζένη Ναρκελή, υπεύθυνη πωλήσεων για τα προϊόντα φρούτου στο Τμήμα Εξαγωγών της εταιρείας Intercomm Foods, Βασίλης Καζάνας, οικονομικός διευθυντής της «Βίγλα Ολύμπου», Γιάννης Τσερέπας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lariplast και Γιάννης Καντώνιας, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Cosmos Profil Aluminium,

Στην εκδήλωση εισαγωγική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, Απόστολος Δοντάς ο οποίος αναφέρθηκε στην εξαγωγική προσπάθεια που συντελείται από ένα αρκετά δυναμικό κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου –και σε τοπικό επίπεδο- και υποστήριξε πως «μία αγορά ανοίγει με πολύ κόπο και κλείνει πολύ εύκολα», ότι ναι, μεν οι πληρωμές είναι τοις μετρητοίς, αλλά θα πρέπει να τηρούνται με «θρησκευτική ευλάβεια» οι χρόνοι παράδοσης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΘΕΒ,  ο Σύνδεσμος, μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση –και άλλες που θα ακολουθήσουν- επιχειρεί να δώσει στους επιχειρηματίες την, πρωτίστως, ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται σε αυτή τη συγκυρία, αλλά και σημαντικές γνώσεις και πληροφορίες από την εμπειρία εταιρειών που εξάγουν εδώ και αρκετά χρόνια. «Η Θεσσαλία μπορεί να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξαγωγές, με αιχμή του δόρατος τον αγροδιατροφικό τομέα».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν στελέχη εξαγωγικών & εισαγωγικών επιχειρήσεων,  εξαγωγείς – επιχειρηματίες. Σε όλους τους συμμετέχοντες διανεμήθηκε cd με τον οδηγό εξαγωγών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Προηγούμενο άρθρο Μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα στο εργατικό - λαϊκό τραγούδι
Επόμενο άρθρο Σύλληψη 24χρονου για πλαστογραφία και απάτη