“Let’s do it Greece” αυτή την Κυριακή στον Αγ. Αντώνιο


Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την διατήρηση του πρασίνου της πόλης της Λάρισας και του σεβασμού του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος ο ΕΟΠ, σε συνεργασία με τους Ποδηλάτες Λάρισας, συμμετέχει στη δράση Let’s do it Greece και καλεί όλους τους κατοίκους της πόλης να συμμετέχουν εθελοντικά στο καθαρισμό της περιοχής του πάρκου Αγίου Αντωνίου, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και ώρα συγκέντρωσης 11:00 το πρωί.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος (Ε.Ο.Π.), μη κυβερνητική – μη κερδοσκοπική Οργάνωση, λειτουργεί από το 2001 και έχει θέσει ως βασικούς στόχους την ανάπτυξη δράσεων και παρεμβάσεων για την αειφορική ανάπτυξη και προστασία του φυσικού μας πλούτου. Ο ΕΟΠ διοργανώνει και ενισχύει δράσεις που βοηθούν στην διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος.

Το Let’s Do it Greece, με βάση τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του, δεν διαχειρίζεται χρήματα (zero cost-zero point).

Θα ήταν επιθυμητό ο κάθε εθελοντής να φέρει μαζί του τα αναγκαία είδη (π.χ. σακούλα απορριμμάτων).

Η ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων σε κάθε πτυχή του βίου μας χρήζει προσοχής. Το φυσικό περιβάλλον αλλά και το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων απαιτούν ενέργειες που αποσκοπούν στην βελτίωση αυτών.

Το “Let’s do it Greece”  αποτελεί ένα παγκόσμιο κίνημα με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Κάθε χρόνο ορίζεται μία ημερομηνία παγκόσμιας δράσης με στόχο τη συμμετοχή εθελοντών για την απομάκρυνση απορριμμάτων από απλούς χώρους μέχρι σημαντικά οικοσυστήματα.

Ο Ε.Ο.Π επιβραβεύει κάθε είδους ανάλογες ενέργεια και τάσσεται με το μέρος όλων, που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο για όλους μας!

Πληροφορίες: www.letsdoitgreece.orgwww.eop.org.gr  T:2410612277

 

Προηγούμενο άρθρο "Ζητείται Ψεύτης" σε Ελασσόνα και Αγιά
Επόμενο άρθρο ΄Εγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ( ΓΠΣ ) των Δημοτικών Ενοτήτων Ελασσόνας και Τσαριτσάνης, του Δήμου Ελασσόνας , Ν. Λάρισας