Παρουσιάστηκε στην Ελασσόνα «Ο Αγωγιάτης» του Έκτορα Νασιώκα


Το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του πρώην υπουργού και βουλευτή Έκτορα Νασιώκα «Ο Αγωγιάτης» (Εκδόσεις Ανέμη) παρουσιάστηκε το Σάββατο 30 Μαρτίου στο θέατρο «Βασίλειος Φαρμάκης» της Ελασσόνας .

Για το βιβλίο μίλησαν ο δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, η φιλόλογος Πένυ Αγοράστη-Χέβα και η δημοτική σύμβουλος Ελασσόνας Γαρυφαλλιά Καφφέ-Ρέικου. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας.

«Ο Αγωγιάτης» είναι μυθιστόρημα στο οποίο περιέχονται πολλά στοιχεία από τα βιώματα και τις προσωπικές αναζητήσεις του συγγραφέα. Κεντρικός ήρωας είναι ο Πάνος Θώδος, ο πατέρας του Έκτορα Νασιώκα, ο αγωγιάτης που νυχθημερόν διέσχιζε τα, έρημα σήμερα, μονοπάτια της Αργιθέας στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, μεταφέροντας προϊόντα από και προς την αγορά του Μουζακίου.

Το βιβλίο το διατρέχει μια ιδιαίτερη αντίληψη για τη ζωή και το θάνατο, το φυσικό και το μεταφυσικό, το υπαρκτό και το φανταστικό. Ο ήρωας του μυθιστορήματος πορεύτηκε όλη του τη ζωή μέσα σε μια μεγάλη αντίφαση. Σταθερός οδηγός του ήταν οι ισχυροί δεσμοί του με την οικογένεια και τις παραδόσεις, αλλά και η επίμονη θέλησή του να αλλάξει τη φορά των πραγμάτων αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό του.

Τον συγγραφέα τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Μιλτ. Βαρσάμης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Τηλ. Γκαμπέτας, Αθ. Ζιώγας, Ι. Ράπτης, Χαρ. Τσιουβελακίδης, ο πρ. βουλευτής κ. Βασ. Αγοράστης, ο πρ. έπαρχος Ελασσόνας κ. Ζήσης Γιώτσας, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πέτρος Χατζήνας, ο πρόεδρος του Δικτύου Συλλόγων «Περραιβία» κ. Κων. Σκριάπας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του γάλλου πρόξενου στην Π. Διευθύντρια Εκπαίδευσης
Επόμενο άρθρο Νέο εξοπλισμό αποκτούν τα Επείγοντα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας