Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στη Λάρισα, από μέλη της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεσσαλίας


Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Απαγχονισθέντων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στη Λάρισα, πραγματοποίησαν χθες μέλη της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεσσαλίας ενόψει της σημερινής επετείου. Η Κύπρος το διαμάντι της Μεσογείου και του Ελληνισμού,  σήμερα 1η Απριλίου γιορτάζει την επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Ο υπεύθυνος Νεολαίας Περιφέρειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεσσαλίας Νίκος Ντουρουντάκης, αναφέρει στο δελτίο τύπου: «Τραγική ειρωνεία γιατί πριν λίγες  ημέρες  βίωσε και πάλι δύσκολες ώρες του Κατακτητή όπως και τότε!! Τώρα βιώνει ακόμα δυσκολότερες γιατί οι ‘’εφιάλτες’’ και οι προδότες  την παρέδωσαν στα χέρια των διεθνών τοκογλύφων. Η Εθνική Οργάνωση Κυπριων Αγωνιστών πρέπει και πάλι να αναζήσει όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα με αφετηρία και πάλι τη Νεολαία.

Ήρθε η ώρα να αφυπνιστούμε όλοι και να εναντιωθούμε σε όποιον καταστρέφει το μέλλον μας… ήρθε η ώρα να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω καθώς και στην Κύπρο μας να στήσουμε την Ελληνική Σημαία όπως ήταν το όνειρο του δεκαοκτάχρονου αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη που στις τελευταίες στιγμές της ζωής του σιγοτραγουδούσε:

Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια
να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά…»

Εκ μέρους της Νεολαίας Θεσσαλίας κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των Απαγχονισθέντων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στην Λάρισα : ο Γιώργος Νικολάου, ο Νίκος Ντουρουντάκης και ο Βάϊος Πανιάς.

Προηγούμενο άρθρο Πρόταση για ίδρυση και λειτουργία Μουσείου και Συλλόγου Κοινωνικών Αγώνων στους Γόννους
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός - Αναβαθμίζουμε τις συνθήκες διαβίωσης στη Νέα Σμύρνη