Έφυγε ο Αθ. Νάκος – Αύριο η κηδεία του στο Βόλο


Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, σε ηλικία 63 ετών, ο β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Νάκος.

Ο Θανάσης Νάκος εξέπνευσε στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Υγεία όπου νοσηλευόταν αρκετές ημέρες με λοίμωξη του αναπνευστικού, έπειτα από εγχείριση bypass.

“Με θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση του θανάτου ενός καλού φίλου του Θανάση Νάκου. Με τον θάνατο του ο δημόσιος βίος της χώρας έχασε έναν πολιτικό, με σοβαρή και αξιοπρεπή παρουσία, ο οποίος τον υπηρέτησε με πίστη στις αρχές του και στις ιδέες του. Με τον Θανάση Νάκο συνεργαστήκαμε σε πολλά ζητήματα με κύριο γνώμονα το καλό του τόπου μας” δήλωσε ο  περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, πληροφορηθείς το θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου, με δήλωσή του εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του: «Αποχαιρετούμε το Θανάση Νάκο, ένα φίλο και αγωνιστή της παράταξης. Στην πολιτική του διαδρομή υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το λαό της Μαγνησίας αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλίας. Πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο και άφησε πίσω του σημαντικό έργο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα  στην οικογένεια του εκλιπόντος μηχανικού, καθώς και στο ΤΕΕ Μαγνησίας απέστειλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας Ντ. Διαμάντος, ο οποίος δήλωσε:  “Η πολυετής προσφορά του Θανάση Νάκου στα κοινά του ΤΕΕ και στην πολιτική ζωή καθώς και το εγνωσμένο ήθος του καθιστούν την απώλεια του οδυνηρή και  δυσαναπλήρωτη. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια και εκ μέρους όλου του Τμήματος για τον αδόκητο χαμό του εκλεκτού συναδέλφου και μέλους του ΤΕΕ.

O Αθανάσιος Νάκος γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιανουάριο του 1950. Ηταν παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Δανάη Τσότση και είχε δυο παιδιά, τον Σταυρή, επίσης Πολιτικό Μηχανικό, και τη μικρή Ροδόπη.  Η κηδεία του Θανάση Νάκου θα γίνει το Σάββατο στον Βόλο.

Ως έσχατη ένδειξη τιμής από τη Βουλή, οι σημαίες της κυματίζουν σήμερα μεσίστειες.

 

Προηγούμενο άρθρο Ελασσόνα – Πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της βρουκέλλωσης των βοοειδών
Επόμενο άρθρο Νεκρή μια κοπέλα 25 ετών απο ανταλλαγή πυροβολισμών στα Ίσθμια