Έφοδος της αστυνομίας στον Τύρναβο


 Με τη δυναμική παρέμβαση της αστυνομίας τόσο του τοπικού αστυνομικού τμήματος Τυρνάβου όσο και από την ειδική ομάδα ΟΠΚΕ άνοιξε ί η Δ.Ο.Υ. Τυρνάβου.

 Οι άνδρες της αστυνομίας έσπασαν τα λουκέτα και τις αλυσίδες οι οποίες είχαν τοποθετηθεί τις προηγούμενες ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις βάσιμες, όπως φαίνεται δημοσιογραφικές πληροφορίες περί κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Τυρνάβου.

Χθες μετά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων η υπηρεσία άνοιξε, αφού οι πολίτες δεν θέλησαν να εμπλακούν με την αστυνομία.

Παρόντες ήταν ο νυν δήμαρχος κ. Χρήστος Κιτσίδης, ο νεοεκλεγής δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Θανάσης Νασίκας, μαζί με μέλη των συνδυασμών τους αλλά και μέλη των κομματικών οργανώσεων του Τυρνάβου.

Είχε προηγηθεί, προχθές επίσκεψη διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά όπου εκτός των τριών επικεφαλής των παρατάξεων συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Έργων κ. Δημήτρης Κουτσίνας.

Σύμφωνα με τον κ. Κιτσίδη «ο κ. Κουσελάς δεν έδωσε ουσιαστικά καμία απάντηση ούτε διέψευσε την είδηση περί κατάργησης της Εφορίας Τυρνάβου».

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις τόσο του νέου δημάρχου κ. Νίκου Μαλάκου αλλά και του κ. Θανάση Νασίκα.

Μετά τη χθεσινή παρέμβαση της αστυνομίας και το άνοιγμα της Εφορίας αποφασίστηκε την ερχόμενη Τρίτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να συζητήσει το θέμα. Μάλιστα ο κ. Κιτσίδης κάλεσε όλους τους πολίτες Τυρνάβου-Αμπελώνα και της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν στις δυναμικές κινητοποιήσεις. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Κουσελά αν θέλει να κλείσει εφορίες να ξεκινήσει από την εκλογική του περιφέρεια του νομού Μεσσηνίας (Καλαμάτα) ο οποίος έχει το μισό πληθυσμό του νομού Λάρισας και διαθέτει επτά Δ.Ο.Υ.

Τέλος, αίσθηση έκανε στον Τύρναβο και η παρουσία οχήματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας το οποίο ήταν διακριτικά σταθμευμένο κοντά στη Δ.Ο.Υ.

Ερώτηση Φώτη

Κουβέλη στη Βουλή

Επίσης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτής Β’ περιφέρειας Αθήνας κ. Φώτης Κουβέλης έκανε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, στη Βουλή όπου μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Αναίτια και οικονομικά επιζήμια για την επαρχία Τυρνάβου στο Ν. Λαρίσης κρίνεται η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να καταργήσει, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης και αναδιάταξης των Οικονομικών Υπηρεσιών, τη Δ.Ο.Υ Τυρνάβου, η οποία καταγράφει έσοδα πάνω από τους στόχους και εξυπηρετεί 35.000 περίπου κατοίκους.

Δήμος, πολίτες και φορείς της περιοχής έχουν ήδη προβεί σε κινητοποιήσεις διαρκείας (αποκλεισμός της Δ.Ο.Υ. -Εφορίας Τυρνάβου), ενώ, με την αριθ. 225/2010 ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρόθεση της Κυβέρνησης να καταργήσει τη Δ.Ο.Υ. Τυρνάβου, τρεις μόνο μέρες μετά τις Δημοτικές Εκλογές».

Το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με την απόφαση του τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου, «απογυμνώνει το Δήμο Τυρνάβου από Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τη γενικότερη υποβάθμιση του τόπου και αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για την περιοχή».

Η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Τυρνάβου θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση χιλιάδων κατοίκων, επαγγελματιών, και αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου, διότι θα αναγκάζονται εφεξής να επισκέπτονται ανάλογες υπηρεσίες στη Λάρισα για να εξυπηρετηθούν».

Και ο κ. Κουβέλης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

«Θα συνεχιστεί η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. – Εφορίας Τυρνάβου, μιας εύρωστης υπηρεσίας που εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής;

Με ποια κριτήρια λαμβάνονται οι αποφάσεις αναφορικά με την αναδιάρθρωση και αναδιάταξη των Οικονομικών Υπηρεσιών, ώστε να αποφεύγονται λανθασμένες επιλογές που ζημιώνουν τις τοπικές κοινωνίες. Πότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο;».

Η Ηρώ Διώτη

Με αφορμή τη χθεσινή εισαγγελική και αστυνομική παρέμβαση στην κατάληψη της ΔΟΥ Τυρνάβου, που είχε αποφασιστεί κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το επικείμενο κλείσιμό της βάσει του νέου σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη έκανε την εξής δήλωση: «Καταδικάζουμε τις πρακτικές της σημερινής κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να ασπάζεται το αμερικανικό δόγμα κατά της τρομοκρατίας «όσοι δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας» και δεν δέχεται μια συλλογική απόφαση ενός δημοκρατικά εκλεγμένου σώματος, του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου. Καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να διαψεύσει δημόσια τον όποιο σχεδιασμό κατάργησης και συγχώνευσης οικονομικών υπηρεσιών. Εξελέγησαν με σύνθημα το «πρώτα ο πολίτης», ας το κάνουν μία φορά πράξη. Διότι έως σήμερα, βλέπουμε ότι ό,τι κάνουν είναι ενάντια στην κοινωνία. Παράλληλα, καλούμε τους κατοίκους του Τυρνάβου να συνεχίσουν μαχητικά να διεκδικούν ό,τι είναι καλύτερο για τον τόπο τους και τη ζωή τους» καταλήγει η βουλευτής

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση με επαγγελματίες και για τη Δ.Ο.Υ. Αγιάς
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού