Συνελήφθησαν στη Λάρισα τρεις ημεδαποί για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αντίστασης, της απείθειας και της απλής σωματικής βλάβης


Συνελήφθησαν στις (12-03-2013) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 31, 27 και 26 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αντίστασης, της απείθειας και της απλής σωματικής βλάβης.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τους τρεις συλληφθέντες να κινούνται επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Στην προσπάθειά τους να ελέγξουν το όχημα, ο οδηγός του δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο.

 

Οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη δύο χιλιομέτρων περίπου, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και να συλλάβουν τους τρεις επιβαίνοντες, οι οποίοι αρνήθηκαν τον αστυνομικό έλεγχο και προέβαλαν σθεναρή αντίσταση κατά τη σύλληψή τους. Μάλιστα ο 31χρονος συλληφθείς, αντιστεκόμενος, τραυμάτισε έναν από τους αστυνομικούς ελαφρά στο στήθος και το δεξί χέρι, με αποτέλεσμα αυτός να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 27χρονου, βρέθηκαν κρυμμένα σε ειδική κρύπτη κάτω από κάθισμα και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ένα (1) ζευγάρι γάντια και μια (1) κουκούλα τύπου «full-face». Επιπλέον, στην κατοχή του 31χρονου και του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.195) ευρώ, του οποίου η προέλευση ερευνάται.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών