ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Θετικά νέα για το ΤΕΙ της Λάρισας φαίνεται να προέκυψαν από τις χθεσινοβραδινές επαφές εκπροσώπων φορέων της πόλης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με αυτές ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το σχέδιο Αθηνά σε ό,τι αφορά τη Λάρισα αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι τα τμήματα Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας, δεν θα μεταφερθούν στο ΤΕΙ Χαλκίδας αλλά θα λειτουργήσουν κανονικά ως έχουν στο ΤΕΙ Λάρισας εγγράφοντας νέους φοιτητές και για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.

Σε ότι αφορά τέλος στο τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων, αποφασίστηκε να λειτουργήσει ως κατεύθυνση στο τμήμα Τεχνολογίας-Γεωπονίας, το οποίο θα έχει πλέον τέσσερις κατευθύνσεις:

Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής, Αγροτικής Οικονομίας και Μηχανικής και Βιοσυστημάτων.

Πάντως, ανεξαρτήτως των προφορικών διαβεβαιώσεων το σημερινό Πανλαρισαϊκό συλλαλητήριο για την παραμονή των τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

thessalianews.gr

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση με Μ. Χαρακόπουλο: «Ενισχύσεις de minimis και στους εκτροφείς γαλοπούλας»
Επόμενο άρθρο Προγράμματα για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού σε ενήλικες μετανάστες-υπηκόους τρίτων χωρών