Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του εμπορικού συλλόγου Αγιάς


 Μετά από έκτακτη κοινή γενική συνέλευση των μελών μας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010, στις 9:00 το βράδυ, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λάρισας στην Αγιά, και κατόπιν ευρείας συζητήσεως και πολύωρης ανταλλαγής απόψεων για τα ζητή­ματα της περαίωσης και της έντονης φημολογίας των τελευταίων ημερών περί κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Αγιάς, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών:

 

  • Να πάρει πίσω το νομοσχέδιο της περαίωσης, που πλήττει βάναυσα τις μικρομεσαίες επιχειρή­σεις, τη στιγμή, μάλιστα, που η οικονομία και η αγορά βουλιάζουν. Αδυνατούμε, εκ των πραγ­μάτων πια, να πληρώσουμε ακόμη ένα χαράτσι που δίνει τη χαριστική βολή στους, ήδη, εξουθε­νωμένους μας κλάδους και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωσή μας και στο κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεών μας.
  • Να προβεί σε δημόσια διάψευση της περιρρέουσας φήμης περί κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Αγιάς και να προχωρήσει άμεσα στην αναβάθμισή της. Θεωρούμε εντελώς αναίτιο τα ενδεχόμενο κλεισίματος, αλλά και εξαιρετικά επιζήμιο για τον τόπο μας με πολλαπλά αρνητικά αποτελέ­σματα για την περιοχή, κυρίως οικονομικά.

Επίσης, καλούμε τους αναφερόμενους ως άνω κοινοποιηθέντες το ψήφισμα να σταθούν στο πλευρό μας και να αγωνιστούν μαζί μας για τα δίκαια και ζωτικής σημασίας για μας αιτήματά μας.

Τέλος, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση πως θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με δυναμι­κές κινητοποιήσεις και συστράτευση με λοιπούς παραγωγικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνι­κούς φορείς της περιοχής του νέου διευρυμένου Δήμου Αγιάς σε περίπτωση που οι προτάσεις μας δε βρουν την αναμενόμενη ανταπόκριση.

Προηγούμενο άρθρο Παράνομες ελληνοποιήσεις στο τομέα της μελισσοκομίας
Επόμενο άρθρο ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΒΙΟΚΕΡΑΛ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ