Σκότωσε τον τρίτο άντρα της μάνας του


Ποινή ισόβιας κάθειρξης στη μάνα και κάθειρξης 20 ετών στον γιο της, επέβαλε προχθές το απόγευμα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, για τον φόνο του…τρίτου συζύγου της, που ήταν και υπερήλικας.

Κίνητρο, σύμφωνα με την απόφαση, η σύνταξη, το σπίτι και οι καταθέσεις 30.000 ευρώ του θύματος. Ο φόνος του 85χρονου συζύγου έγινε στην Καρδίτσα τον Νοέμβριο του 2006, από τον 32χρονο (τότε) γιο, από πρώτο γάμο, με προτροπή της 55χρονης μάνας και συζύγου του θύματος

Όπως «ξεδιπλώθηκε» στη δικαστική αίθουσα η υπόθεση, η δράστιδα, σε νεώτερη ηλικία, έκανε πρώτο γάμο, αλλά στη συνέχεια με τα παιδιά σε ηλικία πολύ μικρή, η επαφή μαζί τους χάθηκε. Ακολούθησε δεύτερος γάμος της γυναίκας και η γέννηση άλλων παιδιών.

Τελικά, το 2004 σε ηλικία 53 χρόνων, η μάνα παντρεύτηκε το 83χρονο θύμα. Κάποια στιγμή, η μάνα απέκτησε επαφή με ένα από τα δύο πρώτα παιδιά της (το άλλο είχε χάσει τη ζωή του σε νεαρή ηλικία σε ατύχημα) και σιγά – σιγά και φορτικά, άρχισε να τον πιέζει να σκοτώσει τον ηλικιωμένο σύζυγο. Το βράδυ του φόνου, ο γιος πήρε τα κλειδιά του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο σύζυγός της και με τη χρήση σιδερένιας ομπρέλας θαλάσσης, γυάλινου μπουκαλιού ποτού και μεταλλικού κορμού χριστουγεννιάτικου δένδρου, τον χτύπησε στο κεφάλι και τον σκότωσε. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Λάρισας, απολογούμενος ο γιος, είπε ότι η μάνα του τον πίεζε φορτικά, για να σκοτώσει τον 85χρονο και το έκανε. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τις προθέσεις του γιου της και δεν έχει σχέση με τον φόνο. Το εφετείο δέχτηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Οι καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές, όπου βρίσκονταν ήδη.

Ε. Ρ.

Προηγούμενο άρθρο ΓΝΛ: Παραμένει στην εντατική ο 3ος φοιτητής
Επόμενο άρθρο ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»