Γενική απεργία σήμερα και στη Θεσσαλία


Μετ΄εμποδίων θα γίνουν σήμερα οι μετακινήσεις και οι συναλλαγές με το δημόσιο και τις τράπεζες λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη λήψη μέτρων για την ανάσχεση της ανεργίας και τη διασφάλιση δημοκρατικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στην απεργία συμμετέχουν (θεωρητικά τουλάχιστον) οι εργαζόμενοι στο δημόσιο (καθηγητές, δάσκαλοι, εφορίες, υπουργεία, νοσοκομεία κα), στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ κα), στις τράπεζες, στο ΙΚΑ και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, αν και στην Θεσσαλία δεν αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή κυρίως λόγω της οικονομικής δυσχέρειας καθώς ο απεργών δεν αμείβεται.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν ακόμη:

Οι γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και οι οδοντίατροι όλης της χώρας. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

•Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

• Οι εφοριακοί

• Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές

• Οι ναυτικοί έπειτα από απόφαση της ΠΝΟ

• Οι πωλητές λαϊκών αγορών

• Οι μηχανικοί και οι οικοδόμοι

• Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Με απόφαση των Ομοσπονδιών παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών οι όλες οι λαϊκές αγορές της χώρας θα παραμείνουν σήμερα κλειστές.

Παραγωγοί και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση τους, θέλουν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης «να υποβαθμίσει τον υφιστάμενο Οργανισμό Λαϊκών Αγορών της Αθήνας και να παραχωρήσει στους δήμους τις αρμοδιότητες του» και προτείνουν τη δημιουργία ενός ενιαίου πανελλαδικού οργανισμού λαϊκών αγορών.

Στους επιβάτες του ΟΣΕ που έχουν εκδώσει εισιτήρια, θα επιστρέφεται το αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται κουπόνι ταξιδιού.

Τα συνδικάτα οργανώνουν συλλαλητήρια στις Θεσσαλικές πόλεις ενώ στη Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως.

thessalianews.gr

Προηγούμενο άρθρο Δανειστική Βιβλιοθήκη στο Λύκειο Γόννων
Επόμενο άρθρο ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ