Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτών της Αχαΐας


Κατά τη συνάντηση τέθηκαν εκ μέρους των αγροτών μία σειρά ζητημάτων γενικότερου αγροτικού ενδιαφέροντος αλλά και θέματα που αφορούν ειδικά στην αγροτική παραγωγή της Αχαΐας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η μείωση του κόστους παραγωγής, η οικονομική ενίσχυση των κτηνοτρόφων, η ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της αμπελουργίας και η επέκταση του φράγματος του Πηνειού για την άρδευση του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας.

 

Ο κ. Χαρακόπουλος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αγροτών για τις ενέργειες του ΥπΑΑΤ για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων των γεωργών και κτηνοτρόφων. Αναφέρθηκε στην επίσπευση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα ρευστότητας του αγροτικού τομέα. Ειδικά για τους κτηνοτρόφους, μέσω της ενεργοποίησης των ενισχύσεων de minimis και του άρθρου 68, δίδεται η αναγκαία ρευστότητα για την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας των εκμεταλλεύσεών τους. Παράλληλα, ενημέρωσε για την ευνοϊκή ρύθμιση για την αποπληρωμή των δανείων στην «κακή ΑΤΕ» που έχει αναρτηθεί προς διαβούλευση. Τέλος, αναφερόμενος στο αίτημα για επέκταση του φράγματος του Πηνειού, δεσμεύθηκε να εξεταστεί το ζήτημα στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 καθώς το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 ολοκληρώνεται.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

 

«Οι χρόνιες παθογένειες του πρωτογενούς τομέα δεν είναι εύκολο να επιλυθούν εν μία νυκτί, ούτε ευκαιριακά με όρους διαχείρισης όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου δεν μπορεί να αγνοεί τα περιθώρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων σχεδιάζουμε μαζί με τους αγρότες την επίλυση των προβλημάτων τους σε ρεαλιστική βάση αξιοποιώντας τις ευκαιρίες της νέας ΚΑΠ».

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας κ. Μόσχος Κορασίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, ο πρώην Βουλευτής κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Δήμαρχος Δήμου Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Αχαΐας κ. Διονύσιος Μαυρογιάννης, ο αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Λαλιώτης, τα μέλη κ. Γρηγόρης Ρηγόπουλος, κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος και κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Πατρών κ. Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος Λαϊκών Αγορών Αχαΐας κ. Αλέκος Θανόπουλος και ο κ. Χρήστος Ντέρμας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 5ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας και παράλληλες εκδηλώσεις
Επόμενο άρθρο Πρώτη Σύνοδος της Εθνικής Επιτροπής των ΕΛ.ΠΟΛ.