Αστ. Ροντούλης: «Αγροτικές Κινητοποιήσεις»


Μολονότι όλοι συνομολογούν ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί την ατμομηχανή εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση, η τρίχρωμη κυβέρνηση του κ. Σαμαρά συνθλίβει τους Έλληνες παραγωγούς μέσω του ανεξέλεγκτου κόστους παραγωγής, των φοροεπιδρομών και των απάνθρωπων ασφαλιστικών ρυθμίσεων.

Δεν πρέπει να απορούν, λοιπόν, οι άφωνοι καρεκλοκένταυροι του ΥΠΑΑΤ για την διαρκή ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων. Η αδιαφορία και η αναλγησία της τρίχρωμης κυβέρνησης είναι η αιτία της δικαιολογημένης αγανάκτησης των αγροτών.

Εάν, πράγματι, η εσωτερική τρόικα επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης στην ελληνική περιφέρεια, πρέπει τάχιστα να ικανοποιήσει την χειμαζόμενη αγροτιά με αφορολόγητο πετρέλαιο, φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα, φορολογική δικαιοσύνη, μηδενικό ΦΠΑ στις εισροές αγροεφοδίων, ανθρώπινο ασφαλιστικό καθεστώς, γρήγορες πληρωμές από τους εμπόρους των αγροτικών αγαθών, και προπάντων, με μια γενικευμένη σεισάχθεια (διαγραφή δηλαδή των αγροτικών χρεών).

Σε διαφορετική περίπτωση τα αγροτικά μπλόκα υπάρχει κίνδυνος να μετασχηματισθούν σε πυροκροτητές μιας ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης. Ο κ. Σαμαράς, η τρίχρωμη κυβέρνησή του και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και γρήγορα να αρχίσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους παραγωγούς για την διάσωση του αγροτικού εισοδήματος και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην ελληνική επαρχία.

 Ροντούλης Αστέριος

 Γραμματέας Κ.Ε ΛΑ.Ο.Σ

      Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΛΑ.Ο.Σ Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Λάρισα για κατοχή μεγάλων ποσοτήτων βεγγαλικών, φωτοβολίδων, κροτίδων κ.λπ
Επόμενο άρθρο Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2013