Ενημερωτική Ημερίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δίκτυο Γίνε Παραγωγός»


Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10:00 πμ. στο Ξενοδοχείο DIVANI PALACE στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας των δυνητικά ωφελούμενων Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων και των τοπικών φορέων, για τις δράσεις και τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τη συμμετοχή τους στo επιδοτούμενοo πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ «Γίνε Παραγωγός» .

 

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση αλλά και η παρακίνηση των δυνητικά ωφελούμενων του έργου (Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων του πληθυσμού των Δήμων Λαρισαίων και Κιλελέρ) για  την κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη στην αγορά εργασίας.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι από τους Δήμους Λαρισαίων και Κιλελέρ, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ παρευρέθησαν περίπου 250 ενδιαφερόμενοι. Μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρ. Παπαχαραλάμπους ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό μαζί με τον Δήμαρχο του Δήμου Κιλελέρ κ. Ρ. Κομήτσα και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Β. Μπατζηλιώτη.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε εκτενέστερα το έργο  «ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ»  από την Υπεύθυνη του Έργου κα. Βασιλική Αναστασοπούλου ενώ εκτενής αναφορά έγινε και στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις από τον Υπεύθυνο Προγραμμάτων Κατάρτισης και Συμβουλευτικής κ. Λευτέρη Μόσχη.

 

Οι αιτήσεις συμμετοχής στα πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ «ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ» βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για κάθε πληροφορία σχετική με το πρόγραμμα ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθυνθούν στο ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ, Παλαιολόγου 19, έναντι σταθμού ΟΣΕ, Λάρισα, τηλ. 2410 554026  (εσωτ. 125).

 

 

Η πράξη «Παραγωγή και προώθηση γεωργικών προϊόντων (οπωροκηπευτικά & αρωματικά φυτά) ολοκληρωμένης διαχείρισης – ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ», υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013»  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Προηγούμενο άρθρο Σαράντα Δύο Προσλήψεις με 7μηνες συμβάσεις για νέους έως 35 ετών στο Ν .Λάρισας
Επόμενο άρθρο Σε εξέλιξη οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός αγνώστου ο οποίος εξαπάτησε ηλικιωμένη στη Λάρισα