Ημερίδα: Προσβασιμότητα για Άτομα με Αναπηρία Όρασης στο δομημένο αστικό περιβάλλον «Βαδίζοντας στην Λάρισα»


Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας και ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν Ημερίδα με Θέμα:

Προσβασιμότητα για Άτομα με Αναπηρία Όρασης στο δομημένο αστικό περιβάλλον «Βαδίζοντας στην Λάρισα», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, και ώρες 09.00πμ – 13.00μμ στο Ξενοδοχείο Divani Palace Larissa.*

 

Σκοπός της Ημερίδας είναι να καταδείξει πόσο σημαντική είναι η τήρηση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία όρασης και όχι μόνο, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις καθημερινές μετακινήσεις τους, μέσα στα πλαίσια ενός δομημένου αστικού περιβάλλοντος.

 

Μέσα στα πλαίσια της Ημερίδας θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό, που αφορά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία όρασης στις καθημερινές τους μετακινήσεις, καθώς και στην πρόσβασή τους στις δημόσιες υπηρεσίες. Παράλληλα δε θα πραγματοποιηθεί Βιωματικό Εργαστήρι, σχετικό με τις Τεχνικές Συνοδείας των εχόντων αναπηρία όρασης.

 

Ευελπιστούμε ότι αυτή η Ημερίδα, έχει να προσφέρει πολλά τόσο στον τομέα του σχεδιασμού των Πόλεων, όσο και στην διαμόρφωση των συμπεριφορών και πρακτικών όλων μας.

 

 

META TIMΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΡΑΛΛΗΣ ΤΣΙΟΥΛΑΚΗΣ

 

 

 

* Δ/νση Ξενοδοχείου: Παπαναστασίου 19, 41222 Λάρισα, τηλ:2410 252791–5

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι διαδικασίες του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Επόμενο άρθρο Πετυχημένη σοδειά και νέα ελπιδοφόρα σπορά - Το μακροχρόνιο έργο συνεχίζεται