Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων


Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επαφών, ενόψει του προσυνεδρίου τους στις 3 Φεβρουαρίου στην Λάρισα, με θέμα “Αγροτική Ανάπτυξη” κλιμάκιο του κινήματος επισκέφτηκε την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων.

Από μέρους των στελεχών της Ένωσης τα σημαντικότερα προβλήματα που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια της συζήτησης ήταν το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, η δυνατότητα ρύθμισης του χρέους των αγροτών, οι εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι και στο σιτάρι και ο ρόλος του υπουργείου που θα πρέπει να είναι παρεμβατικός και άμεσος. Η ένωση ζητάει την ίδια μεταχείριση των μελών των Δ.Σ με αυτά του ΟΤΑ , για διαχειριστικά θέματα, και μας ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας. Συζητήθηκε επίσης το θέμα κατακερματισμού της γης και της ανάγκης δημιουργίας  τράπεζας γης. Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη εξέτασης από επιτροπή και στην συνέχεια άμεση υλοποίηση των αποφάσεων, για καίρια θέματα του κλάδου που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Σεπ. 2012.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απ’ την μεριά τους τόνισαν ότι το κύριο μέλημα της Τρόικας και της συγκυβέρνησης είναι η διάσωση των τραπεζών και όχι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας του πρωτογενούς τομέα και των υγιών συνεταιρισμών. Τα μέτρα σε συνάρτηση με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων οδηγούν στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την καταστροφή την αγροτιά. Για το κίνημα των Ανεξάρτητων ο στόχος είναι η σταδιακή αύξηση της ποσοστιαίας συνεισφοράς και της συμμετοχής του αγροτικού τομέα στο ΑΕΠ, από το 4,5% που είναι σήμερα στο 9%, μέσα από την αύξηση της παραγωγής και τον ταυτόχρονο δομικό μετασχηματισμό του αγροτικού ΑΕΠ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι πολιτευτές Ν. Λάρισας, Μπάμπης Παπασπύρος, Ελένη Ντουρουντάκη και το μέλος της συντονιστικής  Διονύσης Μπαλαμπάνης και από την Ένωση Γ.Σ. Φαρσάλων ο Πρόεδρος  Ιωάννης Σούρλας, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Αγγελόπουλος και ο Διευθυντής Βαγγέλης Γεωργόπουλος.

Τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφού ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Φαρσάλων, δεσμεύθηκαν να προωθήσουν στο κίνημα όλα τα προβλήματα με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και επίλυση τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπή στη Λάρισα, για οφειλές προς το δημόσιο
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι διαδικασίες του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ