70 επικουρικοί στα θεσσαλικά νοσοκομεία


Eκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ θα γίνουν οι 777 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας, παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Υγείας περί του αντιθέτου.

Η εξαίρεση μάλιστα του ΑΣΕΠ από όλα τα στάδια της επιλογής υποψηφίων, γεννά ερωτηματικά ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας των προσλήψεων.

Η κατανομή του νέου επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας (ιδιωτικού δικαίου) αφορά 220 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 110 θέσεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, 220 άτομα παραϊατρικό προσωπικό και 227 θέσεις βοηθητικού προσωπικού.

Στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας θα καλυφθούν 70 θέσεις (20 νοσηλευτές, 10 ΜΕΘ, 20 παραϊατρικό προσωπικό και 20 λοιπό προσωπικό).

Οι υποψήφιοι που δεν είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες επικουρικού προσωπικού θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους άμεσα, καθώς η σχετική διαδικασία ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες.

Βασικό κριτήριο επιλογής των επιτυχόντων είναι η ανεργία και ειδικότερα η παλαιότητα αυτής. Για την ακρίβεια προηγούνται οι άνεργοι υποψήφιοι, ενώ η προτεραιότητα μεταξύ αυτών καθορίζεται από τη σειρά εγγραφής τους στον ΟΑΕΔ.

Την επιλογή θα πραγματοποιήσουν οι ίδιες οι Υγειονομικές Περιφέρειες, με βάση τους επικαιροποιημένους καταλόγους και χωρίς εμπλοκή του ΑΣΕΠ ούτε καν στη διαδικασία των ενστάσεων.

thessalianews.gr

Προηγούμενο άρθρο 101.154 αιτήσεις στο «Εξοικονόμηση κατ'οίκον»
Επόμενο άρθρο ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 58ΧΡΟΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ