ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΠΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΆΓΙΑΣ»


Εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η δημοπράτηση στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Σημάνσεις, Προβολή Τοπίων Δήμου Άγιας», προϋπολογισμού 34.440,00€ (με ΦΠΑ).

Με την υλοποίηση της πράξης επιτυγχάνεται  η σήμανση – προβολή των μονοπατιών, διαδρομών των διάφορων περιοχών του Δήμου Αγιάς με στόχο την αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Αναλυτικότερα, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

α) Κατασκευή και Τοποθέτηση Πινακίδων κατεύθυνσης στα διαμορφωμένα μονοπάτια και στις διαμορφωμένες διαδρομές του Δήμου.

β) Κατασκευή και Τοποθέτηση Πινακίδων Διαδρομών στα διαμορφωμένα μονοπάτια και στις διαμορφωμένες διαδρομές του Δήμου.

γ) Κατασκευή και Τοποθέτηση Πινακίδων – Info Κιόσκι σε τέσσερα κομβικά σημεία για την ενημέρωση – πληροφόρηση των επισκεπτών για τις διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Ο τουρισμός αποτελεί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας μια από τις κεντρικές προτεραιότητες. Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στην ανάπτυξη του περιπατητικού και πεζοπορικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς. Κεντρικός στόχος των δράσεων που υλοποιούμε είναι να δώσουμε στον επισκέπτη περισσότερες επιλογές για να αξιοποιήσει δημιουργικά τον χρόνο του, γνωρίζοντας την περιοχή και απολαμβάνοντας τις ομορφιές της. Με τον τρόπο αυτό στοχεύουμε στο να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δικαιούχο και φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κύριος είναι ο Δήμος Αγιάς.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα περιφερειάρχη Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Νέο πρόγραμμα για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα από την αιρετή Περιφέρεια το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον ΣΕΒ