Πρόγραμμα για 80 Λαρισαίους άνεργους


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΙΣΤΟΣ- ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ» των ενδιαφερόμενων ανέργων που ανήκουν σε κάποια από τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (ΕΚΟ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν την επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση και ολοκληρωμένη συμβουλευτική υποστήριξη. Αφορά σε 80 άνεργους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαρισαίων (συμπεριλαμβανομένων κοντινών αστικών / ημιαστικών κέντρων των όμορων δήμων). Σκοπός του προγράμματος είναι προετοιμασία και υποστήριξη για την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας όπως υπηρεσίες κατ’ οίκον φροντίδας και υπηρεσίες εξωνοσοκομειακής φροντίδας.

Παράλληλα με την υποβολή των αιτήσεων, προγραμματίζεται Ανοιχτή Ημερίδα Ενημέρωσης, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10:30 στο Ξενοδοχείο DIVANI PALACE, Παπαναστασίου 19, Λάρισα.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ιστός – Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας» που απαρτίζεται από τους φορείς: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε., ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, με συντονιστή εταίρο τον «Ι. ΚΟΛΟΒΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.».

Για την υποβολή των αιτήσεων καθώς και για κάθε πληροφορία σχετική με το πρόγραμμα «ΙΣΤΟΣ», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ, Παλαιολόγου 19, έναντι σταθμού ΟΣΕ, Λάρισα, τηλ. 2410 554024 (εσωτ. 124 ή 125) ή Ι. ΚΟΛΟΒΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., Γρηγοροπούλου 1, τηλ 2410 250631 καθώς και στους παραπάνω φορείς που αποτελούν μέλη της Α.Σ., ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του έργου www.istosline.gr από όπου και μπορούν να προμηθευτούν και το έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κατά προτεραιότητα οι παρακάτω κοινωνικές ομάδες:

 Μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

 Αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών

 Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες

 Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια

(Το σημερινό όριο φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 6.591€ ανά άτομο και σε 13.842€ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών)

thessalianews.gr

Προηγούμενο άρθρο Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού για απασχόληση παράνομου αλλοδαπού
Επόμενο άρθρο Στις έδρες τους δικαστές και εισαγγελείς