Ειδήσεις

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός «κουμπαράς» για το δημογραφικό


«Κάθε φορά αυτή η γιορτή είναι και μία υπενθύμιση προς όλους μας του μείζονος εθνικού προβλήματος, που συνιστά για την πατρίδα μας το δημογραφικό. Και δεν είναι συντηρητική πολιτική η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Είναι πρωτίστως εθνική πολιτική και ως τέτοια θα πρέπει να τη δούμε και να την αντιμετωπίσουμε σε βάθος χρόνου». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Λάρισας, που κλήθηκε να απευθύνει από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Μπουλούμπαση.

 

Σε πόσα σήριαλ προβάλλονται πολυμελείς οικογένειες;

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε, επίσης, ότι «βεβαίως η αντιμετώπιση του δημογραφικού, η συρρίκνωση που υφιστάμεθα ως έθνος, η μείωση των γεννήσεων, δεν είναι ένα ζήτημα που αντιμετωπίζεται μόνο με οικονομικά μέτρα. Τέτοια ελήφθησαν, φέτος θα τα βιώσουμε ακόμη περισσότερο με την γενναία φορολογική μεταρρύθμιση. Κάθε μισθωτός, τρίτεκνος ή πολύτεκνος θα νιώσει ακόμη περισσότερο, τη σύνδεση της φορολογικής πολιτικής με την οικογένεια. Τα παιδιά αντί για βάρος θα είναι πια μια έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των τρίτεκνων και των πολύτεκνων, των πολυμελών οικογενειών προς την πατρίδα, με τη μείωση της φορολόγησής τους. Όμως, αγαπητές φίλες και φίλοι οφείλουμε να δούμε κατάματα το πρόβλημα και ως ένα πρόβλημα προτύπων στην ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς, δεν προβάλλουμε τις πολυμελείς οικογένειες ως πρότυπο στην κοινωνία μας. Πάτερ μου δεν ξέρω αν έχετε προσέξει, σε πόσα σίριαλ ή σε πόσες κινηματογραφικές παραγωγές, σε πόσες ταινίες προβάλλονται τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, σε αντιδιαστολή με άλλα πρότυπα συμβίωσης, τα οποία κατακλύζουν κυριολεκτικά τις κινηματογραφικές παραγωγές και τα τηλεοπτικά σίριαλ».

 

Ευρωπαϊκή πολιτική για το δημογραφικό

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «έστω και αργά ως πολιτεία αντιληφθήκαμε το μέγεθος του προβλήματος και λαμβάνονται πρόνοιες και μέτρα προς τη στήριξη της τρίτεκνης και της πολυμελούς οικογένειας. Και επειδή, δυστυχώς, το δημογραφικό δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας, αλλά όλης της πάλαι ποτέ χριστιανικής Δύσεως, της Ευρώπης, και είναι επίκαιρη η συζήτηση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική γιατί έχουμε τους αγρότες που διαμαρτύρονται, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ως Ευρώπη ότι πρωτίστως χρειαζόμαστε μία κοινή δημογραφική πολιτική. Έναν “κουμπαρά” που θα στηρίξει πραγματικά τις οικογένειες στην Ευρώπη συνολικότερα, προκειμένου να έχουν περισσότερες δυνατότητες με αξιοπρέπεια να αποκτούν παιδιά. Με αυτές τις λίγες σκέψεις να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία, πίστη και περισσότερες γεννήσεις. Να είστε καλά».

Προηγούμενο άρθρο Η παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον συνεργάτη μας Γιώργο Καλότυχο, που έφυγε από τη ζωή
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Κατανοούμε τα αιτήματα των αγροτών, ικανοποιούμε την πλειονότητά τους