ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΑ… ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


 Στην ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Λάρισας στρέφεται, τις επόμενες ημέρες, το ενδιαφέρον των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, μετά και τα οριακά αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις.  

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, η ανακήρυξη των αποτελεσμάτων στους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι ψήφοι των συνδυασμών, μαζί και με τους σταυρούς που πήραν όλοι οι υποψήφιοι, τις έδρες που καταλαμβάνει κάθε συνδυασμός και η σειρά κατάταξης των υποψηφίων, αναμένεται να γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Από την ημέρα της ανακήρυξης θα ισχύσει προθεσμία, που δεν θα είναι μεγαλύτερη των δέκα ημερών για ενστάσεις. Οι ενστάσεις θα γίνονται στο Πρωτοδικείο και οι φάκελοι θα μεταβιβάζονται στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, για εκδίκαση. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο θα εκδικασθούν οι ενστάσεις για τους δήμους και στο διοικητικό εφετείο οι ενστάσεις για την Περιφέρεια. Τυχόν εφέσεις εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΣτΕ.

Τα συνεργεία των υπαλλήλων, υπό την εποπτεία δικαστών, εργάζονται πυρετωδώς και με βάρδιες, από την επόμενη μέρα των εκλογών της πρώτης Κυριακής, για των έλεγχο των εκλογικών σάκων, δηλαδή των πρακτικών, βιβλίου διαλογής και σταυρών, ώστε να συμπίπτουν αριθμητικά. Οι έλεγχοι διακόπηκαν τη δεύτερη Κυριακή και χθες ξεκίνησε κατά προτεραιότητα η καταχώριση στους σάκους της δεύτερης Κυριακής. Μόλις ολοκληρωθούν, θα συνεχιστούν οι καταχωρίσεις στους σάκους της πρώτης Κυριακής.

Στα μέσα αυτής της εβδομάδας αναμένεται να αρχίσει ο έλεγχος των σάκων από ενδιαφερόμενους υποψήφιους ή συνδυασμούς, οι οποίοι υποβάλλουν σχετική αίτηση. Ο έλεγχος γίνεται πάντα παρουσία δικαστικών υπαλλήλων. Ήδη έχουν υποβληθεί αιτήματα από ενδιαφερόμενους του Δήμου Τυρνάβου.

Προηγούμενο άρθρο Άψογη η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας
Επόμενο άρθρο Εσπερίδα του συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών