Επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη, κ. Wolfgang Dold


Τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη, επισκέφθηκε χθες ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Wolfgang Dold, συνοδευόμενος από τον επ. Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλία, κ. Γεώργιο Παπαρίζο.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Γερμανός Πρέσβης ενημερώθηκε από τη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας και γενικότερα για τη διοικητική δομή της χώρας.

 

«Έχουν πραγματοποιηθεί σοβαρές αλλαγές και από τη θέση που έχω ως παρατηρητής, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ότι έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες. Πρέπει να σκεφθούν όλοι στην Ελλάδα, πού βρίσκονταν ένα χρόνο πριν και πού βρίσκονται τώρα», τόνισε ο Γερμανός Πρέσβης.

 

Από την πλευρά της η κ. Γερακούδη τόνισε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αλλά και τις τεράστιες προοπτικές που μπορεί να ανοίξει η τουριστική της ανάπτυξη.

Ο κ. Dold έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία των επενδύσεων στην περιοχή και ειδικότερα για αυτές που σχετίζονται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

 

Οι δυο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για ουσιαστική συνεργασία σε θέματα αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αλλά και στον τουρισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο "Ισχύς εν τη Ενώσει" - Εν Ενεργεία και Εν Αποστρατεία στελέχη σε κοινή συνάντηση στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα