Ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετικά με το έργο «Γεφύρωση Χειμάρρου Ξηριά και συναφή οδικά έργα»


 

Σχετικά με την κατασκευή του έργου «Γεφύρωση Χειμάρρου Ξηριά και συναφή οδικά έργα» (περιοχή Μπουρμπουλήθρας) θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής. Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Οδικοί Άξονες-Λιμάνια» του Γ’ ΚΠΣ. Η μελέτη συντάχθηκε από τον ΟΛΒ και την Δ/νση Λιμενικών Έργων και Έργων Αεροδρομίων Δ4 του πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., η οποία δημοπράτησε το εν λόγω έργο έχοντας παράλληλα την ευθύνη για την υλοποίησή του.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει μόνο την ευθύνη της επίβλεψης του έργου. Εγκαίρως η υπηρεσία μας είχε επισημάνει με έγγραφο της προς το αρμόδιο Υπουργείο, την απουσία στην αρχική μελέτη έλλειψης ασφαλείας, σήμανσης, διαγράμμισης και ηλεκτροφωτισμού, που είναι απαραίτητα για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη γέφυρά. Μάλιστα για το λόγο αυτό συντάχθηκε από την υπηρεσία μας και προϋπολογισμός εργασιών ώστε η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου να μπορέσει να προχωρήσει άμεσα σε διαγωνισμό για την ολοκλήρωση του έργου.

Μάλιστα ο ίδιος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε επιτόπου αυτοψία του είχε έγκαιρα επισημάνει το πρόβλημα, ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν λύση καθώς πρόκειται για σημαντικό έργο το οποίο αποτελεί ανάσα για το κυκλοφοριακό, εκτρέποντας τη διέλευση βαρέων οχημάτων, που κατευθύνονται προς το λιμάνι.

Την δεδομένη χρονική στιγμή το έργο δεν μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία διότι τίθεται θέμα ασφάλειας της κυκλοφορίας, καθώς δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα στηθαία ασφαλείας (όχι μόνο στον φορέα της γέφυρας αλλά και στην οδό πρόσβασης) , δεν υπάρχει σήμανση-διαγράμμιση, αλλά ούτε και ηλεκτροφωτισμός. Η δε μικρής έκτασης καθίζηση που εμφανίστηκε είναι ζήτημα το οποίο πρόκειται να επιληφθεί η επιτροπή παραλαβής.

 

Προηγούμενο άρθρο Eπίσκεψη Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ. σε Λάρισα και Τύρναβο
Επόμενο άρθρο Επιστολή περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας