Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στον ΕΛΓΑ


Κλιμάκιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποτελούμενο από τους πολιτευτές Ν.Λάρισας, Μπάμπη Παπασπύρου, Βάνα Κυρλόγλου-Κουτσογιαννούλη και Ελένη Ντουρουντάκη, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον ΕΛΓΑ, ενόψη των επαφών του προσυνεδρίου της 3ης Φεβ.2013 στην Λάρισα, με θέμα “Αγροτική Ανάπτυξη”. Στην συνάντηση  συμμετείχαν ο πρ/νος του ΕΛΓΑ κ. Μ. Λιόντος και οι κ. Α. Μποτός και Γ. Καψάλης

Οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ αναφέρθηκαν στην αποστολή και το έργο του, με κύρια έμφαση στις αποζημιώσεις, τα προγράμματα κρατικών ενισχύσεων, την ενεργητική και αντιχαλαζική προστασία. Τα κυριότερα προβλήματα του ΕΛΓΑ είναι περικοπές χρηματοδότησής, η μείωση προσωπικού, η έλλειψη ελεγκτικού προσωπικού και κατ’ επέκταση οι καθυστερήσεις στην απόδοση των πορισμάτων.

Οι  Ανεξάρτητοι Έλληνες από μέρους τόνισαν ότι, αν και το χαλάζι έπληξε στην περίοδο της ανθοφορίας τους μηλοπαραγωγούς, αυτοί δεν αποζημιώθηκαν επειδή δεν προβλέπεται αποζημίωση απ’ τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβάλλει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.  Αυτό έχει σαν συνέπεια να περιέλθουν σε απελπιστική κατάσταση, καθώς πλήττονται από ακαρπία, λόγω του χαλαζιού που έπεσε στην περιοχή τους. Με δεδομένο ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα τείνουν να γίνουν πλέον μόνιμα, πρέπει άμεσα να αλλάξει και η φιλοσοφία του ΕΛΓΑ προς την κατεύθυνση αυτή.  Ήρθε η ώρα να αλλάξει ο κανονισμός αυτός και σε αυτό θα συνδράμουν με όλες τους δυνάμεις οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Δεν μπορεί οι ασφαλισμένοι, όχι το κράτος, να καταβάλλουν ασφάλιστρα και να μην δικαιούνται αποζημίωσης. Τέλος προτάθηκε να επεκταθεί το σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας, ώστε να καλύπτεται πλήρως η περιοχή της Θεσσαλίας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απεργία τραπεζοϋπαλλήλων την Τετάρτη
Επόμενο άρθρο Eπίσκεψη Προέδρου ΛΑ.Ο.Σ. σε Λάρισα και Τύρναβο