Απ. Ρόσσιος: «Παραδίδουν στους ξένους δανειστές δημόσια και ιδιωτική περιουσία!»


Και επισήμως, με τη σφραγίδα του Κοινοβουλίου, και όπως όλα δείχνουν τουλάχιστον με τις ψήφους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, από τη Δευτέρα το βράδυ, η ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ αλλά και η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ βρίσκονται στη διάθεση των ξένων δανειστών – τοκογλύφων. Από τη Δευτέρα το βράδυ, με την ψήφο των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν – εκτός αν υπάρξει έκπληξη – η χώρα μας παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ από κάθε δικαίωμα ασυλίας που έχουν όλα τα εθνικά κυρίαρχα κράτη, αναφορικά με τα περουσιακά τους στοιχεία.

Είναι γνωστό ότι τη Δευτέρα οι βουλευτές θα ψηφίσουν έξι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις οποίες η “τρικολόρ” κυβέρνηση, τις φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή με τη μορφή …. κατεπείγοντος νομοσχεδίου, μετά την κατακραυγή σύσσωμης της αντιπολίτευσης αλλά – άκουσον, άκουσον – και μετά τις επικρίσεις και της τρόϊκας! Τέτοια “πληθώρα” νομοθετικών πράξεων σε μία ημέρα δεν είχαμε ούτε στην χούντα του Παπαδόπουλου. Μία από τις πράξεις είναι και η τροποποίηση κανόνων δανειακής σύμβασης (ΦΕΚ 240).  Όπως αναφέρει η σχετική τροποποίηση, την οποία καλούνται να ψηφίσουν Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού κράτους και πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματα υπόκεινται σε κατάσχεση ακόμα και τα ιδιωτικά αν το ζητήσουν οι δανειστές μας.

Να σημειωθεί ότι η δανειακή σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο και όσοι δεν το γνωρίζουν, το Αγγλικό δίκαιο δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της ετεροδικίας. Αυτό σημαίνει, ότι σε περίπτωση μη τήρησης των υπεσχημένων από την Ελλάδα, που είναι πολύ πιθανό, οι ξένοι δανειστές θα ζητήσουν την έκδοση δικαστικών αποφάσεων σε βάρος της χώρας μας.

Όσο και αν αυτό ακούγεται “ακραίο”, είναι πραγματικότητα. Οι ξένοι τοκογλύφοι – δανειστές, θα έχουν το δικαίωμα να κατασχέσουν κινητή και ακίνητη περιουσία της Ελλάδας αλλά και των Ελλήνων πολιτών. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής, ότι τα ενυπόθηκα δάνεια των Ελλήνων καταναλωτών είναι πλέον στη διάθεση των δανειστών, μετά και την περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, που πραγματοποιείται με εγγύηση των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών και με χρήματα των δανειστών – τοκογλύφων. Είναι πρόσφατο το παράδειγμα της κατάσχεσης ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ πλοίου της Αργεντινής από κράτος – δανειστή της Αργεντινής.

Εν κατακλείδι, αν στη ΝΔ το ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας είναι έλασσον και προέχει το ξεπούλημα – μεταρρύθμιση τη λένε τώρα – όλης της δημόσιας περιουσίας, για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ισχύει το ίδιο;   Αν ναι, τότε ας μην κρύβονται πιά.

Είναι ξεκάθαρο πλέον και δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για τους αντιπροσώπους του Έθνους, όσο και αν αυτό ακούγεται σκληρό. Με το “ναι” που θα πουν στη Βουλή, όσοι και όσες το πουν, οφείλουν να γνωρίζουν ότι ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στους ξένους δανειστές – τοκογλύφους, και πιο ειδικά, στους Γερμανούς. Και αν οι εθνοπατέρες δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και το ψηφίσουν, μπορεί να αντιδράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Έχει το δικαίωμα. Αλήθεια, τι διαφορετικό έκανε ο Τσολάκογλου στα χρόνια της Κατοχής;

 

* Ο κ. Απόστολος Ρόσσιος είναι δημοσιογράφος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος των “Ελευθέρων Πολιτών”

Προηγούμενο άρθρο ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Μάξιμου Χαρακόπουλου με ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων