5η Υ.ΠΕ Θεσσαλίας: Επιτροπή για το ΕΣΠΑ


«Μετά από την δέσμευση του Διοικητή της 5ης Υ.Πε. στη Βουλή των Ελλήνων, κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, για δημιουργία Ομάδας κρούσης (Task Force) έργων ΕΣΠΑ, συγκρότησε Επιτροπή Παρακολούθησης, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά αποτυπώνοντας την κατάσταση και δρομολογώντας τα επόμενα βήματα για ακόμη ταχύτερες επιδόσεις», μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η σύνθεση, οι αρμοδιότητες και η λειτουργία της παραπάνω επιτροπής πρόκειται να αποτελέσει το μοντέλο που θα αναπτύξουν και οι υπόλοιπες έξι (6) Υ.Πε. της χώρας, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο, ως «καλή πρακτική» που πρώτη συνέλαβε και υλοποιεί η 5η Υ.Πε.

Οι λόγοι για τους οποίους η 5η Υ.Πε. δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ είναι ότι πρώτον τα έργα αυτά μπορούν να υπηρετήσουν το ζητούμενο της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των υγειονομικών μονάδων και δεύτερον, επειδή χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους κυρίως και όχι από εθνικούς που είναι δυσεύρετοι. Υπηρετούν κατά συνέπεια και τον εθνικό στόχο της απορρόφησης των κοινοτικών πόρων.

Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης εκτός της αξιοποίησης του παρόντος προγράμματος, θέτει παράλληλα τις βάσεις για τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Υγειονομικής Περιφέρειας για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Η σύνθεση της Συντονιστικής Επιτροπής Παρακολούθησης Έργων ΕΣΠΑ της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, είναι η ακόλουθη:

1. Της Επιτροπής προεδρεύει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τον οποίον αναπληρώνει ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

2. Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής είναι οι Διοικητές των Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας

3. Στην Συντονιστική Επιτροπή δύναται να συμμετάσχουν και Εκπρόσωποι των Ενδιάμεσων Διαχειριστικών Αρχών Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

Η Συντονιστική Επιτροπή Παρακολούθησης Έργων ΕΣΠΑ υποβοηθείται στο Έργο της από ομάδας εργασίας με Στελέχη της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Η ομάδα εργασίας αποτελείται από τα κάτωθι μέλη :

1. Κωνσταντίνος Γκίζας, Προϊστάμενος Τμήματος ΕΣΠΑ-Προμηθειών, 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας

2. Παναγιώτης Αναγνώστου, Υπάλληλος της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας – Υπεύθυνος Έργων Στερεάς Ελλάδας

3. Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης (ΣΤΥ) της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας (σύμφωνα με την αρ. 41/2012/27.9.2012 Σύμβαση με χρονικό ορίζοντα έως την 31/12/2014).

Στις εργασίες της ανωτέρω ομάδας θα συμμετέχουν ανάλογα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και Υπηρεσιακά στελέχη ορισμένα από τις Διοικήσεις της κάθε Μονάδα Υγείας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας αρμόδια για θέματα ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και οι τυχόν Σύμβουλοι Τεχνικής Υποστήριξης (ΣΤΥ) των εποπτευόμενων Μονάδων Υγείας

Οι ομάδες εργασίας που υποβοηθούν το έργο της Συντονιστικής Επιτροπής, δουλεύοντας αθόρυβα και παραγωγικά τις τελευταίες εβδομάδες κατάφεραν να «ξεκολλήσουν» μια σειρά από σημαντικά έργα.

Ενδεικτικά, στο Π.Γ.Ν.Λ., το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας, από 1,4 εκ. € που ήταν το ποσό των ενταγμένων έργων στις αρχές Νοεμβρίου, προστίθενται σήμερα έργα που βρίσκονται σε τροχιά εγκρίσεων και ένταξης τους στο Πρόγραμμα και είναι της τάξης των 9.520.243,78 €.

Τα ενταγμένα έργα στα πέντε Νοσοκομεία της περιφέρειας Θεσσαλίας ανέρχονται στο ποσό των 21.793.143,79 €.

Τα προς ένταξη έργα ανέρχονται στο ποσό των 38.929.843,78 €.

Προηγούμενο άρθρο Ράγισε η Σέλμαν των Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο «ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ 8Η ΕΜΑΚ»