Ειδήσεις

Στον Βόλο η Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου των Εμπόρων της Θεσσαλίας


 Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου. Για μία ακόμη φορά εκφράστηκε η έντονη αγωνία του εμπορικού κόσμου για τις αρνητικές εξελίξεις στην τοπική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα στην περιφέρειά μας όπου οι πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες παραμένουν ανοιχτές.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα σύνθετα προβλήματαπου αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις,τόσο από την εφαρμογή του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης όσο και από την κατακόρυφη αύξηση των εξόδων τους για την προσαρμογή στην ψηφιακή μετάβαση αλλά και λόγω του αδικαιολόγητα υψηλού ενεργειακού κόστους.

Επιπλέον εκφράστηκε η αγανάκτηση των συναδέλφων για τη χωρίς έλεγχο δραστηριότητα των Ασιατικών ηλεκτρονικών πλατφορμών όπου εφαρμόζουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές διαθέτοντας στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα χωρίς κανένα ποιοτικό έλεγχο.

Οι πλατφόρμες αυτές λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα, εκτός του ευρωπαϊκού και ελληνικού ρυθμιστικού πλαισίου με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σε αντίθεση με τις ελληνικές επιχειρήσεις που υπόκεινται σε διαρκείς ελέγχους . Η άνιση αυτή μεταχείριση πλήττει τις τοπικές επιχειρήσεις και εκθέτει σε κίνδυνο τον καταναλωτή.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας απευθύνει κάλεσμα προς την Πολιτεία για άμεση λήψη μέτρων στήριξης της μικρομεσαίαςεπιχειρηματικότητας η οποία είναι η καρδιά της τοπικής οικονομικής ζωής και αυτή τη στιγμή βρίσκεται κυριολεκτικά στα όρια των αντοχών της.

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σταθερό μέλος της οικογένειας του Διεθνούς αγωνιστικού ποδηλατικού Γύρου
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Διοικητή της 361 ΠΑΠ, Αντισυνταγματάρχη Αθανάσιου Σαμπάνη, στο Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη λόγω επικείμενης μετάθεσής του