Συμπληρώνονται 77 χρόνια από την Νάκμπα, την Μεγάλη Καταστροφή για τον Παλαιστινιακό λαό, όταν το 1948 εκδιώχθηκε βίαια από την γη του για να ιδρυθεί το κράτος του Ισραήλ. Η φετινή επέτειος βρίσκει τον Παλαιστινιακό λαό αντιμέτωπο με μια άνευ προηγουμένου δολοφονική επίθεση γενοκτονίας, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που φανερώνει το αληθινό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού και των σχεδιασμών του στην περιοχή.
Το κατοχικό κράτος του Ισραήλ συνεχίζει, για πάνω από ενάμιση χρόνο, την βάρβαρη στρατιωτική του επιχείρηση, σκορπίζοντας τον όλεθρο στους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Πίσω από το κατασκευασμένο πρόσχημα της «αυτοάμυνας», που αναπαράγουν και στη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου, αποκαλύπτεται το οργανωμένο έγκλημα των ιμπεριαλιστών κατά ενός ολόκληρου λαού.
Τα στοιχεία της ισραηλινής θηριωδίας είναι αποκαλυπτικά: πάνω από 53.800 νεκροί, ανάμεσά τους 18.000 παιδιά, 12.000 γυναίκες, εκατοντάδες υγειονομικοί, δημοσιογράφοι και εκπαιδευτικοί. Χιλιάδες αγνοούμενοι, ισοπεδωμένες υποδομές, συλλήψεις, βασανιστήρια και τρομοκράτηση ενός ολόκληρου λαού που συνεχίζει να αγωνίζεται με αξιοπρέπεια και ηρωισμό.
Η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε καταγγέλλει και απορρίπτει ως υποκριτικές τις δηλώσεις περί «ειρήνευσης και ασφάλειας» από Η.Π.Α, Ε.Ε, Σαουδική Αραβία και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που στηρίζουν πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά το Ισραήλ, ενώ από κοινού με τις ελληνικές κυβερνήσεις προωθούν τη λεγόμενη «στρατηγική συμμαχία» Ελλάδας – Ισραήλ, εντάσσοντας τον ελληνικό λαό στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Ε.Ε.Δ.Υ.Ε καλεί τον ελληνικό λαό, τα σωματεία, τους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος να εντείνουν την πολύμορφη, μαζική, οργανωμένη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό. Να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση:
Την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής το 2015.
Τον τερματισμό κάθε στρατιωτικής και πολιτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
Την άμεση αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από όλα τα παλαιστινιακά εδάφη.
Την δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.
Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους.
Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ! Ο λαός της Παλαιστίνης δεν είναι μόνος!
Το Γραφείο Τύπου
Συμπληρώνονται 77 χρόνια από την Νάκμπα, την Μεγάλη Καταστροφή για τον Παλαιστινιακό λαό
