Αδελφοποίηση Εργατικών Κέντρων Λάρισας – Χεβρώνας


 Εκδήλωση για την αδελφοποίηση των Εργατικών Κέντρων Λάρισας και Χεβρώνας (η μεγαλύτερη παλαιστινιακή πόλη) θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του ΕΚΝΛ. Για το σκοπό αυτό, στη Λάρισα θα μεταβεί αντιπροσωπεία Παλαιστινίων συνδικαλιστών, που θα συναντηθούν με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

 Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΛ, επισημάνθηκε ότι η απόφαση για την αδελφοποίηση των Εργατικών Κέντρων Λάρισας και Χεβρώνας έχει ως σκοπό να στείλει μήνυμα προς τους ιμπεριαλιστές ότι «οι Παλαιστίνιοι δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, είναι ο μόνος δρόμος για την ειρήνευση στην Παλαιστίνη. Ο πολύχρονος ηρωικός αγώνας του Παλαιστινιακού λαού κόντρα στους Ισραηλινούς και Αμερικανοευρωπαίους ιμπεριαλιστές αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους λαούς που υποφέρουν από την παγκόσμια κυριαρχία των ιμπεριαλιστών. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας, το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο της Λάρισας εδώ και αρκετά χρόνια παρακολουθεί τα γεγονότα και τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη και εκφράζει συχνά και με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Πολλές φορές διοργανώσαμε παραστάσεις, διαδηλώσεις συλλαλητήρια, πορείες συμπαράστασης και καταδίκης της θηριωδίας του ισραηλινού στρατού. Συγκεντρώσαμε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, χρήματα για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στον αγώνα τους. Αυτή την περίοδο το καπιταλιστικό σύστημα στη χώρα μας περνά την πιο βαθιά και παρατεταμένη κρίση μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η τεράστια συσσώρευση του πλούτου σε λίγα χέρια και η αδυναμία του λαού να αγοράσει τα παραγόμενα αγαθά δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση. Το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο σχεδιασμένα μεταφέρει την κρίση του στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Αυτό εκφράζεται με γενικευμένη επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού μας. Αυτό σημαίνει ότι οι ιμπεριαλιστές γίνονται ακόμα ποιο επιθετικοί. Αυτό μεταφράζεται σε νέα δεινά και πολέμους για τους λαούς».

Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2003, ο τότε πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάκης Τσιόγκας, επισκέφθηκε την Παλαιστίνη συμμετέχοντας στην αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, όπου έγινε και συνάντηση με τον Γιασέρ Αραφάτ.

«Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε ακόμα περισσότερο την αλληλεγγύη μας μέχρι την τελική νίκη του παλαιστινιακού λαού γιατί για μας η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι χρέος και ταξικό καθήκον, γιατί η νίκη του κάθε λαού όπως, της Κούβας, του ΙΡΑΚ, της Β. Κορέας κ.λπ. ενάντια στους ιμπεριαλιστές, αποτελεί νίκη για όλους όσοι αγωνίζονται και παλεύουν για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να καλέσουμε και άλλα εργατικά κέντρα και μαζικούς φορείς στη χώρα μας και αλλού, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό», τόνισαν.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, οι εκπρόσωποι των Παλαιστινίων συνδικαλιστών θα συναντηθούν, αρχικά, με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ενώ στις 7:30 μ.μ. θα γίνει η εκδήλωση αδελφοποίησης στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του ΕΚΝΛ. Στην εκδήλωση θα πάρει μέρος το συγκρότημα «Νόστος», που θα τραγουδήσει διεθνιστικά τραγούδια. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους.

Προηγούμενο άρθρο «Λουκέτο» σε 2 τμήματα για ελλείψεις 3 διοικητικών υπαλλήλων!
Επόμενο άρθρο Απάντηση Γιάννη Μαγκριώτη στην Ηρώ Διώτη