Δήλωση Μ. Χαρακόπουλου για τη δημόσια ιαβούλευση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ανάρτηση σε δημόσια διαβούλευση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων στο www.opengov.gr έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων επιδιώκουμε να εκλείψουν οι υφιστάμενοι κίνδυνοι από την κακή χρήση τους, η οποία αποτελεί απειλή τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για το περιβάλλον.

Σ’ αυτή την προσπάθεια προσβλέπουμε στη δημιουργική συνεργασία και την κατάθεση προτάσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων στην παραγωγή, διακίνηση και χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, ούτως ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και την επεξεργασία των προτάσεων, η χώρα θα διαθέτει πλέον το απαραίτητο θεσμικό οπλοστάσιο για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων».

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αποσκοπεί στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος, βασικές συνιστώσες του οποίου είναι η δημόσια υγεία και η προστασία του περιβάλλοντος.

Δεδομένης της κατάστασης στο χώρο των γεωργικών φαρμάκων, είναι επιβεβλημένη η συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, τους παραγωγούς και τους χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων αλλά και την επιστημονική κοινότητα και ο συντονισμός των προσπαθειών τους στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την  ορθολογική χρήση των γεωργικών προϊόντων βάσει της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση χαρακτικών στην Πινακοθήκη Γόννων
Επόμενο άρθρο Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα