Έναρξη υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ανέργων ΕΚΟ στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ «ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ»


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Δίκτυο Γίνε Παραγωγός» καλεί τους ενδιαφερόμενους ανέργους που ανήκουν σε κάποια από τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (ΕΚΟ) να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ». Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν την επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 80 ανέργων των Καλλικρατικών Δήμων Λαρισαίων και Κιλελέρ που ανήκουν σε κάποια από τις Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες, με σκοπό την επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στην παραγωγή και προώθηση επιλεγμένων οπωροκηπευτικών προϊόντων και αρωματικών φυτών εφαρμόζοντας ένα Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Καλλιεργειών.

Το πρόγραμμα υλοποιεί η Α.Σ. «Δίκτυο Γίνε Παραγωγός» που απαρτίζεται από τους φορείς: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ, ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ,  με συντονιστή εταίρο το «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ.

Για την υποβολή των αιτήσεων καθώς και για κάθε πληροφορία σχετική με το πρόγραμμα ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθυνθούν στο ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ, Παλαιολόγου 19, έναντι σταθμού ΟΣΕ, Λάρισα, Αρμόδιος Επικοινωνίας Λευτέρης Μόσχης τηλ. 2410 554024  (εσωτ. 403), στους παραπάνω  φορείς που αποτελούν μέλη της Α.Σ.,  ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του έργου www.gineparagogos.gr από όπου και μπορούν να προμηθευτούν και το έντυπο της Αίτησης Συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν κατά προτεραιότητα οι παρακάτω κοινωνικές ομάδες:

–    Μακροχρόνια άνεργους άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

–    Αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών

–    Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες

–    Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια

(Το σημερινό όριο φτώχειας ανέρχεται στο ετήσιο ποσό των 6.591€ ανά άτομο και σε 13.842€ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών)

Η πράξη «Παραγωγή και προώθηση γεωργικών προϊόντων (οπωροκηπευτικά & αρωματικά φυτά) ολοκληρωμένης διαχείρισης – ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ», υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013»  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη φορέων για τα Σχέδια Διαχείρισης Υδατικών Πόρων
Επόμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων